Senior verkeerskundige

maandag 4 november 2019 199x gelezen

Bedrijf

Rijkswaterstaat

Locatie

Velsen-Zuid

Functieomschrijving

 

Senior verkeerskundige

Vijf regionale verkeerscentrales en een landelijk verkeerscentrum die verbonden zijn met onder andere 5.500 portalen, 16.000 signaalgevers en 3.000 camera’s. Het verkeersmanagement van Rijkswaterstaat is complex en daar hebben we jou voor nodig. In een enthousiast team in Velsen-zuid waar een informele sfeer heerst zorg je ervoor dat de verkeersmanagementprocessen voor nu en in de toekomst optimaal en uniform ondersteund worden.

Je optimaliseert continu de capaciteit van het wegennet zonder extra asfalt aan te leggen.
Je bent een belangrijke initiator rond operationeel verkeersmanagement: je voert regie, brengt verkeerskundige kennis in, adviseert in projecten en ontwikkelt visies en strategieën.
Dit doe je integraal, met zowel een regionale-, als landelijke blik.
Je treedt op als sparringpartner voor je collega’s in je eigen team.
Je volgt, analyseert en regisseert nationale en regionale ontwikkelingen en maakt hierbij de vertaling naar de uitvoering.

Als operationeel verkeerskundige voer je regie over verkeerskundige voorbereidingen van de operationele uitvoering van optimale doorstroming en veiligheid op de weg voor het hele beheersgebied in Noord-Holland en delen van de aangrenzende provincies.
Je levert een actieve bijdrage aan de ontwikkeling, vormgeving, implementatie en evaluatie van het verkeersmanagement wat wordt vormgegeven door het team verkeersgeleiding.
Hiervoor bereid je voor, monitor je middels PDCA de werkprocessen en indiceer je gevraagd en ongevraagd verbeteringen die je samen met de teamleiders van dit team implementeert.
Verder speel je een stevige rol in de vernieuwing van de visie op verkeersmanagement. Je stuurt samen met de Coördinerend Wegverkeersleiders de verbeteringen in de verkeerskundige processen aan. Je bent hierin proactief en fungeert als aanjager.

Je stelt (functionele) inhoudelijke adviezen, rapportages, planningen en evaluaties op over operationeel verkeersmanagement.
Je zorgt voor de inbreng van inhoudelijke expertise in diverse adviestrajecten.
Ook neem je deel aan – en leid je – in- en externe overleggen en werkgroepen. Samenwerking is je op het lijf geschreven.
Je werkt o.a. samen met andere regionale operationeel verkeerskundige teams waarmee je de inhoudelijke kaders vaststelt, vanuit de regio maar altijd met een landelijke blik.
Ook werk je samen met OVK teams van partners (zoals Provincies en Gemeentes) in de regio.

Daarnaast ontwikkel je een (nieuwe) kennisinfrastructuur, -instrumenten en –kaders binnen de nieuwe visie van verkeerskunde. Als laatste draag je bij aan de advies- en projectprogrammering en kennisverspreiding binnen Rijkswaterstaat.

Vacaturenummer: VWM-D-711

Profiel kandidaat

Functie-eisen
  • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur verkeerskunde of logistiek;
  • Je bent klantgericht, je bent goed in informatieanalyse en kunt innovatief handelen;
  • Je hebt natuurlijke overtuigingskracht, bent proactief in je houding en pikt nieuwe zaken snel op;
  • Je kunt goed samenwerken;
  • Je kunt wegverkeersleiders op proces begeleiden met oog voor individuele behoeftes;
  • Plannen en organiseren gaat je goed af.


 

Aanvullende informatie

Arbeidsvoorwaarden:


- Salarisniveau Schaal 10
- Salaris Min €2683 - Max €4313 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.
- Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
- Minimaal aantal uur per week 32
- Maximaal aantal uur per week 36

 

 

Schaal 10 Min €2683 - Max €4313 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd) 32-36 uur

 

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden.

Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.
Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
Sollicitatiegesprekken vinden plaatsen op woensdag 27 november in Velsen-zuid.

De sluitingsdatum van deze vacature is 21 november.


 

Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Jouw toekomstige afdeling
Verkeer- en watermanagement (VWM) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Wij zorgen ervoor dat iedereen, onder gewone én bijzondere omstandigheden, vlot en veilig gebruik kan maken van onze (vaar)wegen.
Dit doen wij onder meer door regulering van waterstanden, een efficiënte fileaanpak en de ontwikkeling van lokale sluisbediening naar bediening van meerdere sluizen op een langer traject.
Onze prioriteit ligt bij weg- en scheepvaartverkeersmanagement en bij water- en crisismanagement. VWM is een essentiële schakel in de keten van veiligheid en vervoer. Daarom werken we nauw samen met relevante regionale partners en andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Samen doen we zichtbaar werk wat ertoe doet en waaraan medewerkers direct of indirect een bijdrage leveren.

In totaal werken er 1850 medewerkers bij VWM: 1300 in het veld en 550 op kantoor, verkeerscentrales en andere locaties.

Wil jij ook bijdragen aan 24 uur per dag betrouwbaar waterbeheer en vlot en veilig verkeer over weg en water? We komen graag met je in contact.

Contact

Interesse?
Reageer via de 'solliciteer' button.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.