RSS informatie

Wat is RSS?

RSS is een standaard van tekst opmaken. Voordeel hiervan is dat een computerprogramma de content kan interpreteren. Zo is er bijvoorbeeld een duidelijke scheiding tussen de kop van een artikel, een link en de tekst zelf.

 

Wat is een RSS-feed?
We spreken van een RSS-feed als een tekstbestand met deze opmaak op bepaalde tijden wordt ververst.

 

Wat kun je met RSS?
RSS leent zich zeer goed voor het uitwisselen van content. Een computer kan het tekstbestand opvragen, interpreteren en op een bepaalde manier aan een gebruiker presenteren.

 

Wat heb ik nodig voor RSS?
De meestgebruikte toepassing van RSS zijn de zogenoemde RSS-readers. Je hebt deze in soorten en maten en voor alle platforms (Mac, Windows en Linux). Ze verzamelen allemaal kopij en geven een overzicht van de content op het web. Daarnaast geven deze programma's je een seintje verschijnt nieuwe content op een site verschijnt. Daarnaast zijn er diverse webgebaseerde readers die erg handig zijn om op één plek verschillende RSS-feeds te verzamelen. Een van de bekendse voorbeelden hiervan is Netvibes.

 

De meest gebruikte RSS-readers zijn:

- Feedreader (Windows; gratis)
- RSSReader (Windows; gratis)
- iGoogle (Gepersonaliseerde versie van Google.nl)

 

Waar zijn de RSS feeds van Verkeerskunde?
Verkeerskunde biedt verschillende feeds aan. Zo kan je jezelf 'abonneren' op de feeds die jouw interesse hebben. Je hoeft de onderstaande URL alleen maar in je RSS-reader te plakken.

 

Wat kost RSS?
De meeste RSS-feeds zijn gratis. Die van Verkeerskunde ook.

 

Mis ik iets als ik geen RSS gebruik?
Nee. Je kan ook gewoon een website bezoeken.

 

Meer RSS?
Op rss.startpagina.nl vind je meer informatie over RSS.

RSS-feeds van Verkeerskunde

Nieuws
Agenda
Vacatures

 

Klik met de rechter muisknop op de link om de snelkoppeling te kopiëren naar uw RSS-lezer, of met de linker muisknop om de feed in uw browser te bekijken.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.