Solar Team TU/e prolongeert wereldtitel

vrijdag 13 oktober 2017 Guus Puylaert 39x gelezen

Het Solar Team Eindhoven is op vrijdag 13 oktober met vijf personen gefinisht in Adelaide, Australië. Daarmee lijkt het team zeker van de eerste plaats in de Solar Challenge in de Cruiser Class: de categorie voor praktische zonneauto’s.

Het team bij de finish in Adelaide

Het team bij de finish in Adelaide (Copyright: Bart van Overbeeke)

Nadat auto Stella Vie over de finish kwam in Adelaide, lijkt de voorsprong van Thet studententeam nu zo groot dat de keuring van zaterdag er niet meer toe doet.

 

Op zaterdag volgt nog een beoordeling van een jury op punten als comfort en innovatieve technologie in de Eindhovense zonneauto. Maar nu al is de puntentelling zo groot, dat het team van de TU Eindhoven onverslaanbaar lijkt in de Cruiser Class.

 

Het doel van de Cruiser Class is om tijdens de 3.000 kilometer van Darwin naar Adelaide zoveel mogelijk personen, zo energiezuinig mogelijk te vervoeren. Finishen en jurering zijn vereisten om mee te dingen naar de titel.

 

Auto van de toekomst
Solar Team Eindhoven benadrukt met de Solar Challenge haar visie: de auto van de toekomst is er een op zonne-energie. Het Eindhovense team reed de eerste 1.500 kilometer met vijf personen aan boord. Om één persoon 100 kilometer te verplaatsen, verbruikt de zonneauto 0,4 kilowattuur (kWh).

 

Ter vergelijking: een moderne elektrische auto heeft voor dezelfde verplaatsing maar liefst 8,5 keer zoveel energie nodig. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op zondag 14 oktober omstreeks 00:00 uur en is te volgen via social media en livestream.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.