VK4/2017: Paul de Rook, wethouder Groningen

‘We willen vriendelijk verkeer’

vrijdag 25 augustus 2017 Karin Broer, Nettie Bakker 359x gelezen

Paul de Rook (30), energiek wethouder van Groningen, zou graag willen dat het rijk, net al veel steden, integraler naar verkeer en vervoer kijkt. ‘Benader verkeer in samenhang met klimaat, met leefbaarheid, met energie en richt daar dan ook de financiering op in’, is zijn advies aan het nieuwe kabinet.

Paul de Rook: ‘We willen verkeer dat vriendelijk is voor ruimte, ecologie en voor andere verkeersdeelnemers’

Paul de Rook: ‘We willen verkeer dat vriendelijk is voor ruimte, ecologie en voor andere verkeersdeelnemers’ (Copyright: Hessel Bes)

D66’er De Rook is niet alleen wethouder Verkeer en Vervoer, hij heeft ook Sport en Cultuur in zijn portefeuille. En die combinatie noemt hij: leuk, boeiend en interessant. ‘Ik zeg weleens: Verkeer en Vervoer is mijn 9-tot-5-portefeuille, Sport en Cultuur is mijn avond- en weekendportefeuille. Bij Verkeer en Vervoer is alles erg overheidsgestuurd, de overheid is dominant: wij voeren projecten uit. Terwijl er bij Sport en Cultuur een heel andere dynamiek is. Hiervoor stellen we één keer per vier jaar een beleidskader op, verder doen we zelf niet zoveel aan de uitvoering.’

Lees het interview met wethouder Paul de Rook: 'We willen vriendelijk verkeer'.

Spraakmakers

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Artikelen 1 tot 20 van 44

1 2 3

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.