Strategisch Adviseur Bereikbare Stad (fulltime) - gemeente Rijswijk

maandag 4 december 2017 268x gelezen

Bedrijf

Gemeente Rijswijk

Locatie

Rijswijk

Functieomschrijving

Voor het domein Ruimtelijke Ontwikkelingen van de gemeente Rijswijk, Opgave Bereikbare Stad, zijn wij op zoek naar een energieke, resultaatgerichte en besluitvaardige collega voor 36 uur per week.

 

 

Voor deze functie ontwikkel je beleid/visie en concrete voorstellen en adviseer je het management en bestuur op het brede vakgebied van verkeer en vervoer. In het team van 'Opgave Bereikbare Stad' werken beleidsmedewerkers, ontwerpers en opdrachtgevers. We werken samen met de omgeving aan plannen en projecten voor een stad die bereikbaar, leefbaar en verkeersveilig is. Het toepassen van innovatie, anders omgaan met mobiliteit en het inpassen van vele ruimtelijke initiatieven, zijn mooie uitdagingen. De hoeveelheid en complexiteit van het werk groeit. Daarom zoeken we versterking met een nieuwe collega.

Profiel kandidaat

Je bent een senior adviseur met zeker zeven jaar aantoonbare werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je weet veel van het brede beleidsterrein van mobiliteit en hebt ervaring met projectmatig werken. Je kunt dwarsverbanden leggen tussen verkeer, milieu, economie en ruimtelijke ordening.

 

Mensen ervaren jou als een stevige persoonlijkheid. Je vindt het prettig om regelmatig te kunnen schakelen tussen abstracte integrale advisering en visievorming en het aanpakken van praktische projecten. Als het ware van de ‘’helikopter” naar “voeten in de klei”.

 

Je hebt als achtergrond een relevante wo-opleiding zoals stadsgeografie, verkeerskunde, verkeersplanologie of bestuurskunde met mobiliteit.

 

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers beschikken over de competenties die aansluiten op onze kernwaarden: Resultaatgericht, Ondernemerschap, Transparantie en Samenwerking (ROTS). Verder vinden wij het voor deze baan van belang dat je gevoel hebt voor de (politieke) omgeving waarin je werkt.

 

Je bent communicatief vaardig, een goede onderhandelaar en op samenwerking gericht. Omgevingsbewustzijn, probleemanalyse en plannen en organiseren behoren ook tot je competenties.

Aanvullende informatie

Wij bieden een fulltime baan als Strategisch Adviseur Bereikbare Stad (Medewerker Ontwikkeling II,/Senior Beleidsadviseur Verkeer) in een collegiale en dynamische omgeving, waar je in een overzichtelijke organisatie veel ervaring op kunt doen met stedelijke problematiek en bestuurlijke omgeving. De functie heeft betrekking op het brede vakgebied van verkeer en vervoer.

 

Verder bieden wij je een tijdelijke aanstelling van 1 jaar voor 36 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal € 4.859,-. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

 

Rijswijk is een sterke groeigemeente in de directe nabijheid van grote steden en koestert zijn eigenheid. De stad is modern én historisch maar ook druk én rustig, grijs én groen. Rijswijk is een groene gemeente. Bijna een vijfde van Rijswijk bestaat uit parken en plantsoenen. Daar tegenover staat de hoogbouw van de wederopbouwwijken, het winkelcentrum In de Bogaard en het uitgestrekte bedrijventerrein Plaspoelpolder.

 

Rijswijk is een zeer interessante werkomgeving in het ‘stedelijke hart’ van de Randstad. Het heeft een overzichtelijke schaal, maar kent tevens ook veel dynamiek en complexe stedelijke opgaven. Ideaal om jouw werkervaring te verdiepen én te verbreden. Daarbij ondersteunt Rijswijk de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers in de regel.

 

De gemeentelijke organisatie bestaat uit ongeveer 430 medewerkers. De medewerkers zijn verdeeld over vijf domeinen, die weer bestaan uit opgaven (Opgavegestuurde Organisatie). Dit betekent dat de organisatie in kan spelen op (toekomstige) bestuurlijke uitdagingen en flexibel en wendbaar is. Er wordt gewerkt in teams rond opgaven met verantwoordelijkheden laag in de organisatie, met korte lijnen en op basis van vertrouwen en goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

 

Wil je meer informatie over het opgaven gestuurd werken binnen de gemeente Rijswijk? Kijk dan op http://opgavengestuurdwerken.nl/wiki

Contact

Wil je meer informatie over de functie-inhoud? Neem dan contact op met Marijke van der Lely-Kloet, Opgavenmanager Bereikbare Stad, 06 – 83 56 49 07.

 

Wanneer je meer wilt weten over de sollicitatieprocedure neem dan contact op met Ilja Helsdingen, HRM Adviseur, 070-3261566.

 

Word je bij het lezen enthousiast over deze functie en voldoe je aan de bovenstaande beschrijving? Ben jij de collega die we zoeken? Dan maken we graag kennis met je. Solliciteer vóór 14 december a.s. via de sollicitatiebutton of mail je brief en CV naar stadhuis@rijswijk.nl, onder vermelding van vacaturenummer IH 1701.

 

De selectiegesprekken zijn gepland op dinsdagochtend 19 december en woensdagochtend 20 december a.s.

Vacatures

Vacatures 6 tot 6 van 6

Vacatures 6 tot 6 van 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.