Arnhemse milieuzone op losse schroeven

dinsdag 7 november 2017 Guus Puylaert 0 reacties 107x gelezen

De geplande uitbreiding van de Anrhemse milieuzone gaat vooralsnog niet door. De gemeenteraad van Arnhem wil eerst laten onderzoeken of dit bijdraagt aan verbeterde luchtkwaliteit.

Aanvankelijk wilde de het college van B en W vervuilende dieselauto’s van voor 2004 uit de binnenstad verbannen per 1 januari 2019 op en binnen de Centrumring. Daarvoor was zo’n 530.000 euro gereserveerd, schrijft de Gelderlander.

Verantwoordelijk wethouder Ritsema (SP) vond de uitbreiding van de al bestaande milieuzone een bevoegdheid van het college, maar daar dacht de gemeenteraad anders over. Tijdens de behandeling van de begroting van 2018, vroeg de raad om aanvullend onderzoek.

Uit dat onderzoek moet de meest efficiënte manier naar voren komen, waarop de luchtkwaliteit in de Gelderse hoofdstad kan worden verbeterd. Bij dat onderzoek moeten ook bewoners van Arnhem worden betrokken.

Wethouder Ritsema (SP) moet de gemeenteraad nu voor de zomer van 2018 voorstellen doen, hoe hij denkt de Arnhemse luchtkwaliteit te kunnen verbeteren. Een strengere milieuzone is daarbij één van de opties.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.