WEpods: vergeten we niet dat we koploper zijn?

maandag 1 februari 2016
timer 2 min
Au
Automatisch rijden op de openbare weg is een forse uitdaging, waar diverse landen en diverse bedrijven nu volop mee bezig zijn. In Nederland is onlangs de eerste rit met een WEpod uitgevoerd.

Een heugelijk feit waar we in Nederland zeker trots op mogen zijn. Het is weliswaar nog een test, maar wel weer een stap op weg naar een toekomst waarin automatisch rijdende voertuigen het straatbeeld gaan bepalen. Een dergelijke toekomst is lonkend. Ongevallen, files en luchtverontreiniging zijn dan begrippen uit het verleden.

Londen Heathrow
Ook in Engeland gaat men nog dit jaar een pilot uitvoeren met automatisch rijdende shuttles. Hiervoor worden de pods die al jaren in bedrijf zijn op London Heathrow aangepast. Deze proef is onderdeel van het Gateway project. Een project waarmee Engeland zich net als Nederland duidelijk op de kaart wil zetten als koploper op het gebied van automatisch rijden.

Parkshuttle
Jammer blijf ik vinden dat we in Nederland niet beseffen dat we eigenlijk al jaren voorop lopen en dus al koploper zijn op het gebied van automatisch rijdende voertuigen. Al 15 jaar rijdt bij Capelle a/d IJssel al de Parkshuttle rond. Deze shuttle is met vallen en weer opstaan nu doorgegroeid naar een goed draaiend vervoersysteem. Zou het dan ook niet een logische stap zijn dit project uit te gaan breiden en de daar rijdende voertuigen, net als nu in Engeland gebeurt, geschikt te maken voor rijden tussen het overige verkeer? Ik ben benieuwd wanneer dit gaat gebeuren.

 

 
Auteur: Johan Janse, JJ Advies

Johan Janse, JJ Advies

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief