Tijdschrift Vervoerswetenschap wijzigt koers

maandag 7 november 2016 0 reacties 157x gelezen

Tijdschrift Vervoerswetenschap (TVW) gaat zich vanaf nu richten op een publiek uit de beroepspraktijk op het gebied van mobiliteit en logistiek. Daartoe worden professionals van overheden, intermediaire organisaties, bedrijven in transport en logistiek, onderwijs, consultancy en kennisinstellingen gerekend. Voorheen richtte TVW zich op een publiek van vooral wetenschappers.
TVW, het Tijdschrift Vervoerswetenschap, gaat zich vanaf nu op een ander publiek richten.

TVW, het Tijdschrift Vervoerswetenschap, gaat zich vanaf nu op een ander publiek richten.

Deze koerswijziging is deels gebaseerd op het toenemend gebruik van gespecialiseerde Engelstalige vaktijdschriften in de wetenschap. Anderzijds constateert het TVW dat er bij besluitvormers bij overheden en bedrijven behoefte is aan heldere informatie over de beleidsaanbevelingen uit de wetenschappelijke literatuur. Dat laatste wil TVW leveren.

 

TVW wil wetenschappelijke inzichten op het gebied van mobiliteit en logistiek toegankelijk maken voor de beroepspraktijk. De artikelen in TVW zijn Nederlandstalig, wetenschappelijk verantwoord (peer reviewed), voor een professional goed leesbaar en bevatten een beschouwing wat het handelingsperspectief is. Met dit laatste bedoelen we dat het artikel antwoord geeft op de vraag wat de praktijk ermee kan.

Binnen deze randvoorwaarden biedt TVW ruimte aan zowel losse, originele en vertaalde artikelen, themanummers en geselecteerde bijdragen van conferenties.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.