Trainee Bereikbare Stad

donderdag 20 juni 2019 136x gelezen

Bedrijf

Gemeente Dordrecht

Locatie

Dordrecht

Functieomschrijving

Ga jij er met ons voor zorgen dat Dordrecht kan groeien? En dat de Drechtsteden hun economische positie kunnen versterken? Met jou gaan wij dan graag voor een betere doorstroming van de Drechtring, goed openbaar vervoer en slimme mobiliteit.

 Welkom in Dordrecht: Een stad waar jij als trainee bij wilt horen!

Zin in dynamiek en uitdaging? Dan ben jij op je plaats bij ons. Als trainee in Dordrecht werk je voor de grootste gemeente in de Drechtsteden. Wij hebben complexe grootstedelijke uitdagingen waar jij je tanden in kunt zetten én zijn een organisatie met precies de juiste schaalgrootte voor slagkracht en korte lijnen. Dat maakt het werk leuk! Door onze samenwerking in de Drechtsteden, doe jij als trainee in korte tijd een groot netwerk op. Klinkt als een mooie plek om jouw talent voor in te zetten, toch?
 

Wat ga je doen?

 • Je gaat aan de slag met de bereikbaarheid van onze stad en de Drechtsteden. Onderwerpen die binnen onze opgave Bereikbare Stad aan bod komen, zijn de parkeerstrategie voor de binnenstad, een betere doorstroming van de A15 en A16 en ook de lobby richting Den Haag voor een betere aansluiting van het Openbaar Vervoer.
 • Je doet aanbevelingen voor het verbeteren van de informatievoorziening naar onze bestuurders. We willen hen goed informeren over projecten en grootschalig onderhoud.
 • Je bereidt  bestuurlijke overleggen voor en gaat natuurlijk mee naar die overleggen. Zo krijg je een goed beeld van het reilen en zeilen op bestuurlijk niveau.
 • Jij ontsluit data voor de lobby richting Den Haag. Natuurlijk ga je mee naar Den Haag en de Tweede Kamer om dit in de praktijk te zien.

Profiel kandidaat

Wat neem je mee?

Een afgeronde wo opleiding en niet langer dan 2 jaar geleden afgestudeerd.

Daarnaast vraagt werken in Dordrecht de volgende eigenschappen:

 • Je wil graag iets doen voor onze stad en draagt Dordrecht een warm hart toe;
 • Je kunt reflecteren op jezelf en wil daarmee het beste in jezelf en anderen naar boven halen;
 • Kansen ontgaan jou niet en verzilver je als ze zich voordoen;
 • Je gaat voor resultaat in je werk, wel blijf je flexibel en energiek;
 • Je bent analytisch en communicatief sterk en kunt goed samenwerken.

Aanvullende informatie

Waar kom je te werken?

Onze stad
Dordrecht is een stad vol ambities. We hebben een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Wij geloven in onze stad; in onze inwoners, ondernemers en andere partners. We zijn één van de koplopers in het land als het gaat om waterveiligheid en duurzaamheid. Ook op andere gebieden laten we van ons horen. Van jou zien we graag dat je betrokken bent bij onze stad. En dat je kansen voor én met de stad weet te verzilveren. Je krijgt van ons veel vrijheid om te doen wat goed is voor de stad.

Onze organisatie
Ontwikkelen doe je bij ons in hoog tempo. We willen graag dat jij het beste uit jezelf en anderen haalt en zetten je talent zo goed mogelijk in. We hebben onze organisatie zo ingericht dat we flexibel en veerkrachtig kunnen reageren op veranderingen in de samenleving en in de politiek. We werken integraal, resultaatgericht en snel. Onze medewerkers werken steeds meer in zelforganiserende teams. Ze bepalen samen het gewenste resultaat, nemen samen besluiten en sturen samen bij.

Wie zijn wij?
Wij zijn het opgaveteam Bereikbare Stad. Ons team werkt voor Dordrecht en de regio om bereikbaarheidsdoelen te realiseren. We zijn een divers team dat alleen succesvol kan zijn als we samenwerken met externe partners.

Werken bij Dordrecht.
Er gaat een stad voor je open.

 

Wat bieden we jou?

Binnen het traineeprogramma doorloop je een opleiding- en ontwikkelingstraject wat onder andere bestaat uit diverse trainingen gericht op het ontwikkelen van je competenties.

Natuurlijk bieden wij jou ook goede arbeidsvoorwaarden:

 • Een aanstelling vanaf 1 september a.s. van anderhalf jaar voor 36 uur per week.
 • Een startsalaris van € 2.591,- (schaal 9).
 • Flexibele werktijden.
 • Devices die je voor je werk nodig hebt.
 • Aanvullend op je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er extra vakantie-uren van te kopen.

Contact

Solliciteren of meer weten?

Enthousiast geworden? Laat het ons weten! Giet jouw interesse voor een van onze traineeplekken in een creatieve vorm die bij jou past en upload dit samen met je brief voor 27 juni 2019 via de sollicitatiebutton.

Meer informatie over de functie en de procedure kun je opvragen bij Duco Hoogland. Je kunt hem bereiken via mailadres d.hoogland@dordrecht.nl 

Wil je meer weten over werken bij Dordrecht? Ga dan even naar www.werkenbijdordrecht.nl! Daar maak je kennis met collega's, lees je onze ambitie en ervaar je hoe het is om bij ons te werken.
 

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.