Valysvervoer voorlopig gegund aan Transvision

maandag 19 februari 2018 Guus Puylaert 0 reacties 77x gelezen

Vervoerder Transvision verzorgt ook de komende vier jaar het Valysvervoer. Deze publieke dienst voor mensen met een mobiliteitsbeperking is eigendom van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het ministerie van VWS draagt jaarlijks 60 miljoen euro bij.

De criteria van de gunning zijn voor tachtig procent gebaseerd op kwaliteit en voor twintig procent op prijs. Bij kwaliteit is er onder andere gekeken naar het gemak om verschillende soorten vervoer te combineren, communicatie met de reiziger en innovatie.

Combinatie
Transvision deed mee aan de aanbesteding in de combinatie met de Rotterdamse Mobiliteit Centrale en Zorgvervoercentrale Nederland. De gunning is voorlopig: de overige vier partijen die meededen aan de aanbesteding kunnen nog tot en met 8 maart in bezwaar gaan tegen de beslissing van het ministerie.

WMO-voorziening
Valys is een sociaal-recreatieve vervoersvorm en heeft in Nederland ongeveer 400.000 gebruikers. De WMO-voorziening is bedoeld voor bovenregionaal gebruik. Daar waar de regiotaxi tot 5 OV-zones rijdt, rijdt Valys door heel Nederland.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.