Veilig de weg op met het ‘veurjoar in de kop’

vrijdag 17 maart 2017 Guus Puylaert 52x gelezen

Nu het weer wat warmer wordt, halen steeds meer mensen hun motor weer van stal. Daarom heeft Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) begint daarom met de campagne ‘Veurjaor in de kop’, om motorrijders te attenderen op de gevaren op de weg. Motorrijders krijgen ook tips om veilig de weg op te gaan.

Met het voorjaar in het hoofd, gaan steeds meer motoren weer de weg op.

Met het voorjaar in het hoofd, gaan steeds meer motoren weer de weg op.

De campagne is terug te zien via onder andere posters, bioscoopreclame en Facebook. Daarnaast biedt het VVBD Drentse motorrijders flinke korting op de VRO-Risicotraining van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV).  Deze training helpt om het motorrijden weer even te oefenen. Kijk voor meer informatie hierover op www.knmv.nl.

Campagne
Andere tips voor motorrijders worden gedeeld op de Facebookpagina van het initiatief en er worden posters uitgedeeld bij onder meer motordealers, gemeenten en politiebureaus. De campagne wordt ook verspreid via tv- en radiospotjes van RTV Drenthe.

Samen richting Nul verkeersslachtoffers!
In Drenthe komt er gemiddeld elke veertien dagen iemand om in het verkeer. Jaarlijks raken honderden mensen gewond. Om dit tij te keren is het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) de campagne ‘Samen richting Nul verkeersslachtoffers!’ gestart. Deze campagne maakt daar onderdeel van uit.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2018 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.