Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen? Klik hier voor de online versie.

Verkeerskunde
Verkeerskunde

Nieuwsbrief Editie week 12 / donderdag 12 december 2019

Van de redactie

In deze extra nieuwsbrief de eerste serie bijdragen aan het dossier Bewegwijzering uit Verkeerskunde 1/2017 onder leiding van gasthoofdredacteur Bart van den Berg, directeur NBd.

 

Deze week deel 1 van het dossier, met bijdragen in de categorieën Bestuur en Operationeel. Volgende week schenken we aandacht aan de tweede serie bijdragen, die vallen onder de noemer Toekomst en Gebruikers.

 

Klik hier voor de eerste nieuwsbrief Bewegwijzering waarin Bestuur en Operatie centraal staan


Guus Puylaert, webredacteur Verkeerskunde

 

Gasthoofdredacteur Bart van den Berg

'400 wegbeheerders werken samen met de markt, het CROW en de Nationale bewegwijzeringsdienst aan een visitekaartje voor Nederland.

Bart van den Berg, directeur van de NBd, legt als gasthoofdredacteur uit hoe de bewegwijzering in Nederland is georganiseerd: wie heeft welke rol nu en in de toekomst?

 

Lees hier het voorwoord van Bart van den Berg, directeur van de Nationale Bewegwijzeringsdienst

 

 

 

Lindy Molenkamp: voorzitter van de Stuurgroep

Lindy Molenkamp, voorzitter van de Stuurgroep van de NBd: 'Als wegbeheerder begrijp je nut en noodzaak van goede bewegwijzering. Als dit niet goed geregeld is, krijg je veiligheids- en doorstromingsproblemen'.

 

Lees de hele bijdrage van Lindy Molenkamp, voorzitter van de Stuurgroep  van de NBd.

 

Jan Hendrik Dronkers: de ambassadeur

‘Goede bewegwijzering is vanzelfsprekend, maar komt niet vanzelfsprekend goed’, zegt Jan Hendrik Dronkers. Hij is ambassadeur van de NBd.

 

Lees de hele bijdrage van Jan Hendrik Dronkers, ambassadeur van de NBd.

 

Akan Demir: de adviseur

‘Om een goed bewegwijzeringsplan te ontwerpen dient een wegbeheerder goed nagedacht te hebben over de verkeersstromen binnen zijn beheersgebied: welk verkeer/bestemming dient over welke weg gestuurd te worden. Hoe meer bij een wegbeheerder hierover nagedacht is (liefst vastgelegd in nota’s), hoe beter', aldus Akan Demir, senior adviseur bij de NBd.

Lees hier de hele bijdrage van Akan Demir.

 

Bart van den Berg: de directeur

'Het bewegwijzeringshuis is op orde, maar er zijn nog verbeterslagen te maken', aldus Bart van den Berg. De directeur van de NBd én gasthoofdredacteur komt ook zelf aan het woord over zijn rol in de bewegwijzering in Nederland.


Lees de hele bijdrage van Bart van den Berg hier.

 

Robert van Diessen: de perceelhouder

‘Wij zijn perceelhouder voor de westelijke provincies en voeren op basis van een (UAG-VC) raamcontract voor (aangesloten) wegbeheerders in ons perceel de niet-wettelijke bewegwijzeringstaken uit, zoals inkoop van borden en de plaatsing daarvan', aldus Robert van Diessen, directeur bij Van Rens mobiliteit en perceelhouder voor de NBd.


Lees de hele bijdrage van Robert van Diessen.

 

Els van der Borg: de adviesraad

Els van der Borg is sinds acht jaar verantwoordelijk voor de bewegwijzering in de gemeente Amsterdam. Daarnaast is zij lid van de Adviesraad NBd. 'Er is geen opleiding voor bewegwijzeringskunde', zegt zij. 'Maar daar gaat de NBd-Academy verandering in brengen'.

Lees de hele bijdrage van Els van der Borg, lid van de Adviesraad van de NBd.

 

Jan Geluk: de dijkgraaf

Scheidend dijkgraaf Jan Geluk vertegenwoordigde tot eind december 2016 de Unie van waterschappen binnen de stuurgroep NBd. De 22 waterschappen hebben samen 5 wegen in eigen beheer. ‘De NBd is de eerste grote overheidsalliantie’, benadrukt Geluk.

 

Lees de hele bijdrage van Jan Geluk.

 

Robert Scheepers: de adviseur

'Als senior-adviseur geef ik vorm aan de wettelijke planvorming voor de wegbeheerder. Dat betekent dat ik samen met de wegbeheerder een routerings-, een doelen- en een borden(plaatsings)plan ontwikkel en in naam van de minister laat vaststellen', legt Scheepers uit.

 

Lees hier de hele bijdrage van Robert Scheepers, senior-adviseur bij de NBd.

 

Piet Stolk: de relatiebeheerder

‘Als relatiebeheerder ben ik een van de voelsprieten voor de NBd, zodat we goed begrijpen waar we naar toe moeten in de toekomst. Ik bezoek alle wegbeheerders in mijn regio (Noord-Brabant en Limburg) minstens één keer per jaar', vertelt Piet Stolk. Hij is relatiebeheerder bij de NBd.

Lees de hele bijdrage van Piet Stolk.

 

René van Deursen: de databeheerder

‘Als functioneel databeheerder probeer ik te begrijpen welke behoefte de gebruiker heeft met betrekking tot de bewegwijzeringsdatabase en dat vertaal ik door naar de echte datatechneuten', aldus René van Deursen, databeheerder bij de NBd.

Lees de hele bijdrage van René van Deursen.

 

Harry Willemze: de beleidsadviseur

‘Als key-user en vertegenwoordiger vanuit de NBd, bepaal ik, samen met de ICT-afdeling van Rijkswaterstaat, de inrichting van SignWeb. RWS ontsluit met GeoWeb efficiënt geo-informatie uit verschillende, gedistribueerde bronnen en kan deze combineren met eigen geo-informatie', zegt Harry Willemze, beleidsadviseur bij de NBd.


Lees de hele bijdrage van Harry Willemze.

 

White papers

Whitepapers

DTV Consultants: Whitepaper Fietsdata

 

HERE/Axicom: 'How autonomous vehicles could relieve or worser traffic congestions

 

30 maart

 

6 april

 

Tot 12 april

 

Tot 23 april

 

20-21 september

 

Uw vakportefeuille

Ontvang Verkeerskunde én  meerdere Ruimte-en Mobiliteitsvaktitels naar keuze 

 

Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden

 

Twitter

Volg @verkeerskunde

 

Adverteren

 

Blijf op de hoogte van al het nieuws van Verkeerskunde.nl

Klik hier om u af te melden van de nieuwsbrief.