Verkeerskundige - Veilig Verkeer Nederland

woensdag 30 januari 2019 827x gelezen

Bedrijf

Veilig Verkeer Nederland

Locatie

Amersfoort

Functieomschrijving

Met de bijdrage van de Verkeerskundige willen we invulling geven aan onze strategie om mensen aan te moedigen en toe te rusten om zelf een actieve bijdrage te leveren aan onze missie “Iedereen veilig over straat”. Veilig Verkeer Nederland verbindt, adviseert en faciliteert mensen die zich vrijwillig inzetten voor een verkeersveilige leefomgeving.De functie

De Verkeerskundige is verantwoordelijk voor verkeerskundige advisering en oplossingsverkenningen ten behoeve van verkeerskundige problemen. Je hebt een centrale positie binnen VVN en bent gesprekspartner van directeur tot buurtbewoner. Je bent dé autoriteit binnen VVN op verkeerskundig gebied!

Profiel kandidaat

Werkzaamheden

Je bent verantwoordelijk voor het signaleren, interpreteren en delen van relevante maatschappelijke en politieke ontwikkeling waarmee je, gestaafd door onderzoek, met voorstellen richting VVN komt. Daarnaast ben je omgevingsbewust en weet je wat er speelt en leeft in de maatschappij hiervan maak je een vertaling naar voorstellen en adviezen voor VVN. Daarbij werk je namens VVN nauw samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten. Je levert verkeerskundige input aan:

 1. Pers en media vraagstukken

 2. Visie, standpunten en lobby aangelegenheden; i.c.m. werkzaamheden die volgen uit VVN-onderzoek en signalen en de meldingen in het participatiepunt

 3. Met het verwoorden en beargumenteren van standpunten en keuzes

 4. Met het interpreteren van verkeersgedrag en weten hoe dat te beïnvloeden is

 5. Met het analyseren en aanpakken van verkeersveiligheidsvraagstukken (op micro-/meso-/ macroniveau

 6. Het VVN-verkeersexamen en de VVN-Verkeersmethode

 7. Programma-vraagstukken zoals m.b.t. jongeren, senioren en andere verkeersdeelnemers.

 8. Salesplan lokale overheden

 9. Je zorgt er voor dat het team van Verkeerskundigen (vrijwilligers) hun activiteiten optimaal kunnen uitvoeren.

Projecten

Je pakt grotere project-onderdelen op zoals:

 • Ontwikkeling en uitvoering Participatie-punt.

 • Impact-analyse meldingen en wijk-acties, inclusief formulering onderzoeksvragen.

 • Ondersteuning, begeleiding en advisering voor onder andere het programma Bewoners & Buurt, maar ook voor regionale collega’s, inhoudelijke vrijwilligers, besturen en bewoners.

 • Cross-selling tussen programma’s en producten bewerkstelligen.

Aanvullende informatie

Wat vragen wij

Onze verkeerskundige is communicatief sterk en weet heldere adviezen te formuleren. Heeft een proactieve houding en is zelf organiserend. Daarnaast weet hij verbinding te creëren tussen de verkeerswereld en andere domeinen als educatie en gedragsbeïnvloeding. Kennis van lokale overheden is een pré.

Contact

Wat hebben wij jou te bieden? Een baan met verantwoordelijkheid binnen een team van enthousiaste medewerkers. Daarnaast uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een zeer ruime verlofregeling, een eindejaarsuitkering en een salaris in de range van € 3.000,- en € 4.380,- afhankelijk van kennis en ervaring. Je kunt reageren tot en met 5 december 2018. Voor meer inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Leo Lamb via l.lamb@vvn.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Je kunt je interesse kenbaar maken via vacatures@vvn.nl

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.