Verkeerskundige

donderdag 27 juni 2019 879x gelezen

Bedrijf

BAR-team ingenieursbureau

Locatie

Barendrecht

Functieomschrijving

Deze veelzijdige functie bestaat uit drie hoofdgebieden. Uitvoering geven aan het verkeers- en mobiliteitsbeleid, verkeersadvisering in voornamelijk ruimtelijke projecten en het uitvoeren van verkeersmaatregelen. Je bent een belangrijke schakel binnen het BAR-brede team Verkeer, bestaande uit je directe collega-verkeerskundigen binnen de afdelingen Ingenieursbureau (waar deze functie onder valt) en Advies Ruimte. Binnen dit team wordt gezorgd voor afstemming en integrale adviezen op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit.


Uitwerking verkeers- en mobiliteitsbeleid
Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en opstellen van uitvoerend beleid in het kader van verkeer, vervoer en mobiliteit. Je levert en beoordeelt onderzoeks- en mobiliteitsdata. Ook speel je een belangrijke rol bij het opstellen van lokale verkeersplannen met daarbij het bestaande ruimtelijk, economisch en overkoepelende verkeer- en mobiliteitsbeleid als uitgangspunt. Je bent dienstverlenend richting inwoners, ondernemers en belanghebbenden in de BAR-regio bij de advisering over verkeerskundige meldingen. Je hebt hierbij structureel overleg met onze wethouders verkeer.


Verkeersadvisering in projectteams
Als verkeerskundig medewerker ben je onderdeel van interne en externe projectteams (bijvoorbeeld bij de ontwikkeling van ruimtelijke plannen) en heb je afstemming met betrokken partijen over de uitvoering. Je adviseert in deze projectteams over de inpassing van verkeer en mobiliteit in ruimtelijke plannen (denk hierbij aan inpassing van autoverkeer, langzaam verkeer, openbaar vervoer, parkeren en wellicht nieuwe mogelijkheden op het gebied van mobiliteit). Waar nodig werk je verkeerskundige deelplannen uit die bijdragen aan het ruimtelijk project.
Je stelt verkeersbesluiten op en draagt zorg voor de juiste documentatie en publicatie hiervan. Ook het adviseren in beroep en bezwaar procedures en de vakinhoudelijke ondersteuning richting de jurist, komt zo nu en dan voor.


Uitvoering verkeersmaatregelen
Je hebt veel inhoudelijke kennis van bebording en markeringen en het toepassen van verkeersmaatregelen in de openbare ruimte. Daarnaast heb je technische kennis over het beheren van verkeersmaatregelen. In deze functie ben je namelijk de vervanger van onze  beheerder verkeermaatregelen.

Profiel kandidaat

Een verkeerskundige opleiding op HBO niveau met minimaal enkele jaren werkervaring óf een afgeronde MBO opleiding met ruime werkervaring. Door je verkeerskundige achtergrond heb je een brede visie op het vak. Vanzelfsprekend beschik je over maatschappelijke en politieke interesse. Doordat je de landelijke ontwikkelingen op je vakgebied nauwlettend volgt, ben je continue in ontwikkeling. Verder vinden we het belangrijk dat je beschikt over goede contactuele eigenschappen met een heldere en bondige stijl van praten en schrijven. Belangrijke competenties in deze functie zijn actief, ondernemend, inlevend en resultaatgericht!

Aanvullende informatie

Wat hebben wij jou te bieden?
Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM). Je hebt ruimte om te werken waar en wanneer je wilt.
We bieden een dynamische functie voor 32 uur per week. De functie is ingedeeld in schaal 10 volgens de CAO CAR/UWO. Daarnaast hebben we uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto salaris), deelname aan de ABP-pensioenregeling, reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en ouderschapsverlofregeling.

Contact

Als je jezelf herkent in bovenstaand profiel en de functie spreekt je aan, solliciteer dan online.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.