Verkeersveilige MaaS-app (VK6/2018)

woensdag 19 december 2018 Nettie Bakker 43x gelezen

Mag ik u vermoeien met een persoonlijke wens? Hoe dan ook krijgt u te maken met ‘de’ MaaS-app. Dat kan haast niet missen. De blog van Robin Huizinga verderop zette me aan het denken. Hij waarschuwt voor een ‘vervelend addertje onder het gras’. 

Dat wekte natuurlijk mijn aandacht. En terecht! Meerdere MaaS-aanbieders worden nu gesubsidieerd door de overheid, zegt Huizinga, met als hoger doel ‘het bevorderen van de bereikbaarheid en leefbaarheid van ons als individu en de samenleving als geheel’. Dat eerste zal na de subsidieronde geen gevaar lopen, verwacht Huizinga. De MaaS-providers zullen hun best doen om een app met nét iets meer waarde aan te bieden aan u en mij in de jacht op klandizie, want daar gaat het na de subsidies domweg om: een gezonde businesscase. Maar als dat dan zo onafwendbaar is, wat ik zeker niet uitsluit, mag ik daar dan alvast op voorsorteren en aangeven wat mijn ideale MaaS-app is?

Ik zou graag kunnen kiezen voor een verkeersveilige MaaS-app. Daar zou ik ook wel wat meer voor willen betalen. Wat ik me daarbij voorstel is dat ik een aanbod krijg van deugdelijke vervoermiddelen, niet de verroeste fiets die achter uit de schuur van mijn buurman komt en hem lucratief op de app aanbiedt, laat staan een ondeugdelijke deelauto.

Ook wil ik graag langs verkeersveilige routes rijden. En natuurlijk zit er ook een STAR, mobiel schademeldentoets op mijn MaaS-app, zodat een (fiets)ongeval op één plek zich niet tot in den treure hoeft te herhalen omdat niemand er melding van maakt. En ten slotte zou ik zelfs ook nog wel na iedere rit automatisch een hele kleine donatie willen doen aan een publiek investeringsfonds voor verkeersveiligheidsmaatregelen. Waarom? Waarom niet?

 
Nettie Bakker,

hoofdredacteur

Voorwoord Nettie Bakker


Nettie Bakker, hoofdredacteur Verkeerskunde
E nettie@verkeerskunde.nl
T 038-4606 394
M 06-510 70 112

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.