Verlicht Zoetermeers nachtnet voor fietsers

maandag 24 oktober 2016 0 reacties 129x gelezen

Het Zoetermeers nachtnet voor fietsers is een netwerk van goed verlichte fietsroutes waar gebruikers ook in het donker met een gerust gevoel kunnen fietsen. Dit nachtnet wordt op vrijdag 28 oktober officieel geopend.

Een groot deel van de fietsroutes in Zoetermeer loopt, mede vanwege de verkeersveiligheid, niet direct langs de openbare weg. Nadeel hiervan is dat deze fietspaden ‘s nachts vaak donker en ook wat meer afgelegen zijn. De gemeente Zoetermeer wilde iets aan deze subjectieve onveiligheid doen, en besloot een aantal jaar geleden besloten om een nachtnet op te zetten.

Zoetermeer heeft hiervoor haar fietsnetwerk geschikt gemaakt voor gebruik in de donkerder uren met verschillende maatregelen: glow-in-the-dark-fietspaden, een discotunnel, het verwijderen van struiken, en vooral veel verlichting. Nachtnet Fiets verbindt scholen, sportcomplexen, horeca, uitgaansgelegenheden en winkelcentra met de wijken.

Genomineerd verkersveiligheidsproject
Begin dit jaar is Zoetermeer genomineerd met Nachtnet Fiets, als een van de drie beste nationale verkeersveiligheidsprojecten van 2016 van Nederland. Nu het vroeger donker wordt (wintertijd), moet fietsen ook in de uren met minder daglicht prettig zijn, alleen en ook samen met anderen.

Meer informatie op www.nachtnetfiets.nl en/of download de app Nachtnet Fiets.

 

 

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.