Doorrijhoogte (VK 3/2011)

maandag 2 mei 2011 1 reactie 1057x gelezen

In deze rubriek behandelen we vragen van weggebruikers over verkeerskundige situaties. We leggen deze vraag voor aan W. F. Seiler, ANWB Bewegwijzering, maar zijn benieuwd of u dit probleem in uw gemeente tegen bent gekomen en hoe u dit zou oplossen. Reageer!

 

Vraag: Chris van Leeuwen, Hasselt

‘Vaak is de maximale doorrijhoogte van parkeergarages pas af te lezen als je al in de rij voor de inrit staat. Dan blijkt dat je auto - of in mijn geval bedrijfswagen - te hoog is. Het is dan een heisa om daar weer uit te komen met alle ergernis van overige bestuurders die achter je staan te wachten en verkeersgevaarlijke situaties die hierdoor ontstaan. Zou het niet handiger zijn om de doorrijhoogtes al op de bewegwijzeringsborden aan te geven die naar de parkeergarage leiden? Zo is meteen voor iedereen duidelijk of hij/zij daar met zijn auto in kan en worden vervelende situaties voorkomen.’

 

Antwoord: W.F. Seiler, manager procesondersteuning, ANWB Bewegwijzering

‘Ons advies aan gemeentes bij het opzetten en invullen van bewegwijzering/wegwijzers onder andere naar parkeergarages is om de verkeersborden juist niet te vermengen met de wegwijzers om verschillende redenen. Het leidt de weggebruiker af, het formaat is te klein, de verwarring die kan ontstaan door een combinatie van verkeersbord en wegwijzer. En als laatste punt, het doet iets met de rechtsgeldigheid van verkeersborden.

Wel is het zo dat wij het - net als u - belangrijk vinden dat u tijdig weet of u wel of niet gebruik kunt maken van een parkeergarage. Als extra voorwaarschuwing kan daarvoor een wettelijk bord L10 geplaatst worden, waarin het bord C19 is opgenomen.

Reacties

Reacties

riecardo van Loon 25/03/2013 13:58

de aangebrachte verkeersborden (p verboden)door de gemeente zonder dat er een verkeersbesluit is genomen rechtsgeldig.
Tot er een verkeersbesluit is genomen.Kunnen ze blijven staan en zijn deze tot het genomen besluit handhaafbaar.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.