Verkeersdrempels in fietspad (VK 5/2011)

vrijdag 19 augustus 2011 2 reacties 806x gelezen

In deze rubriek behandelen we vragen van weggebruikers over verkeerskundige situaties. We leggen deze vraag voor aan R. Kooper van de gemeente Amsterdam, maar zijn benieuwd of u dit probleem in uw gemeente tegen bent gekomen en hoe u dit zou oplossen. Reageer! 

 

Vraag: J. Iddink, Amsterdam

‘Onlangs heeft de gemeente Amsterdam in het fietspad langs de Fred Roeskestraat verkeersdrempels in het fietspad aangebracht. Dat komt op mij vreemd over. Het lijkt me bedoeld om de snelheid van bromfietsers hier omlaag te brengen. Als dat het daadwerkelijke probleem is, is het dan niet logischer om bromfietsers sowieso van het fietspad te weren?’

 

Antwoord: R. Kooper, gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

‘Stadsdeel Zuid heeft recentelijk besloten om twee drempels aan te leggen in het fietspad langs de Fred Roeskestraat in Amsterdam. Direct aan dit fietspad liggen twee basisscholen. Meermalen bereikten ons verzoeken vanuit de scholen om iets te doen aan de snor- en bromfietsen die daar met hoge snelheden over het fietspad zouden rijden. We hebben hier te maken met een relatief breed fietspad in twee richtingen aangeduid met bord G11 (RVV). Hoewel brommers er dus niet overheen mogen rijden bleek dit in de dagelijkse werkelijkheid wel het geval. Bovendien rijden er over dit fietspad veel – al dan niet opgevoerde – snorfietsen die in staat zijn om hoge snelheden te halen. De verkeersveiligheid ter plaatse was in het geding, het verzoek van de scholen werd als redelijk gezien. Besloten werd daarop om twee snelheidsremmers ter hoogte van de scholen aan te brengen.  

 

Omdat de drempels er kortgeleden zijn neergelegd is het stadsdeel nog niet op de hoogte van de beoogde effecten van deze maatregel. Hierover wordt contact opgenomen met de scholen om hier zicht op te krijgen.’

 


Reacties

Reacties

Renaat 31/08/2011 12:07

Dus omdat er brommers illegaal van het fietspad gebruik maken en veel snorfietsen illegaal hoge snelheden halen heeft men maar een drempels aangelegd? Vreemde manier van aanpak, het lijkt me logischer om eerst iets te doen aan de brommers die er illegaal rijden en opgedreven snorfietsen.

AJ Braam 24/08/2011 11:48

Beter proberen de snelheid te matigen van de (br)fietser dan hem te weren, wat toch nauwelijks werkt

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.