Zijn Nederlandse verkeersregels in het Arabisch beschikbaar?

donderdag 17 januari 2019 Redactie 0 reacties 214x gelezen

De redactie van Verkeerskunde ontving de volgende vraag: Zijn de Nederlandse verkeersregels in het Arabisch beschikbaar?

Arjan van der Zwaag, secretaris verkeer- en vervoerberaad Groningen en teamleider verkeerswijzer Groningen, heeft enige tijd terug een folder met beeldtaal in vier lees-/streektalen uitgebracht. Arabisch of Berbers maken daar ook onderdeel van uit. Hij geeft een toelichting:
 
"Wij hebben dit boekje destijds laten maken omdat er drie jaar geleden zoveel asielzoekers naar NL toe kwamen. Het boekje is toen in samenwerking met het COA in heel NL gebruikt, een oplage van ongeveer zeventigduizend.


We gebruiken het nog steeds. Buitenlandse studenten, dat zijn er zo'n drieduizend per jaar en nieuwe mensen die in een AZC komen in Groningen krijgen van ons het boekje Verkeer in NL in vijf talen. Zie hiervoor onze webpagina, daar is het boekje te downloaden.

Wij krijgen nog steeds uit het hele land aanvragen om het boekje te mogen gebruiken bij bijvoorbeeld verkeerslessen. Daarnaast hebben we dit jaar ook een Arabische versie van onze Fietsverlichtingsfolder laten maken."


Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.