Wat 'bezielt' Lindy Molenkamp, hoofd Eenheid Wegen en kanalen, provincie Overijssel? VK 4/2016

vrijdag 26 augustus 2016 0 reacties 1320x gelezen

Lindy Molenkamp: ‘Ik weet helaas hoe het is om ernstig gewond te raken in het verkeer’

 

Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In deze aflevering de bezieling van Lindy Molenkamp, hoofd Eenheid Wegen en Kanalen, provincie Overijssel.

"Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe mensen hun omgeving vorm geven. Hoe bouw je een stad, wat werkt wel en wat niet? Planologie in Tilburg, bij wat toen nog de Verkeersacademie heette, dat leek mij wel een mooi concrete opleiding.

Het eerste jaar werd gezamenlijk gegeven met de studierichtingen Verkeerskunde en Logistiek.

 

De resultaatgerichtheid van de verkeerskundigen sprak mij aan. Daarom koos ik na dat gedeelde eerste jaar voor verkeerskunde, en ik ben nog steeds blij met die keuze. Naderhand heb ik overigens nog economische geografie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht.

 

Een belangrijk thema binnen het vakgebied is voor mij verkeersveiligheid. Nog altijd overlijden er elk jaar ruim 600 mensen in het Nederlandse verkeer, en raken ruim 20.000 mensen ernstig of zeer ernstig gewond. Wat een leed, zeker ook voor hun naasten!

 

Ook ik weet helaas uit eigen ervaring hoe het is om ernstig gewond te raken in het verkeer. Als wegbeheerder span ik mij met mijn collega's iedere dag in om ongevallen te voorkómen. Toch gaat het soms mis, ook op de provinciale wegen in ons beheer, en dat went nooit.

 

Ik verwacht dat slimmere auto's ons gaan helpen; de grootste uitdaging wordt de fietsveiligheid, onder meer voor ouderen. De kunst is om maatregelen te nemen die op macro-schaal kosteneffectief zijn.

Ik ben er erg voor dat mensen van binnen en buiten het vakgebied bij elkaar in de keuken kijken. Je komt zoveel verder als je voortbouwt op wat een ander al bedacht heeft of doet. Ik nodig je daarom van harte uit om eens een dag mee te lopen bij de Provincie Overijssel!’

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Eerdere bijdragen in de serie Wat 'bezielt 'u?

Artikelen 1 tot 10 van 18

1 2

Artikelen 1 tot 10 van 18

1 2

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.