Wat 'bezielt' Lotte Bekenkamp, adviseur verkeersmanagement Amsterdam, VK 4/2016

vrijdag 26 augustus 2016 0 reacties 471x gelezen

Lotte Bekenkamp: ‘Binnen no-time wist ik het, dit is mijn studie, dit vak wil ik later uitoefenen!’

Verkeerskunde zoekt naar de persoonlijke bezieling van vakgenoten om daarmee een beeld te schetsen van de waarde van dit vakgebied voor de samenleving. In deze aflevering de bezieling van Lotte Bekenkamp, adviseur verkeersmanagement Amsterdam.

‘Iets met verkeer heb ik altijd al gehad. Als klein kind speelde ik graag met het verkeerskleed en bijbehorende voertuigjes van mijn broertje. Ook reizen in de auto en trein vond ik erg leuk, toen ik 18 werd ben ik ook meteen mijn rijbewijs gaan halen. Autorijden vond ik heerlijk! Alleen van verkeer mijn beroep maken, daar had ik eigenlijk nooit over nagedacht.

Na mijn middelbare school wist ik niet goed wat ik wilde gaan doen. Ik besloot bouwkunde te gaan studeren. Tijdens mijn studie kwam ik bij een groepsproject in aanraking met planologie, en specifiek het onderdeel verkeer. Dat is het moment dat ik besloten heb mijn studie bouwkunde in te wisselen voor een studie verkeerskunde. Binnen no-time wist ik het, dit is mijn studie, dit vak wil ik later uitoefenen!

Ik maakte na mijn studie bewust de keuze om bij een aannemer te gaan werken, meteen de praktijk in. In twee jaar heb ik bijzonder veel geleerd; ik weet goed wat de richtlijnen zijn met betrekking tot (tijdelijke) verkeersmaatregelen, maar ook heb ik geleerd hoe het er buiten aan toe gaat. Ik zat met bouwbedrijven, wegbeheerders en hulpdiensten aan tafel, maar ook met uitvoerders, monteurs en verkeersregelaars. Daar werden de praktijkervaringen naast de plannen gelegd om gezamenlijk tot een veilig en werkbaar resultaat te komen.

Hier leerde ik bijzonder veel, maar er bleef een specifieke plek waar ik toch heel graag wilde werken: Amsterdam, daar waar zo veel modaliteiten elkaar tegen komen, er vele  evenementen plaats vinden, er zo veel verschillende groepen gebruikers zijn en er zo veel belangen spelen. Daar wil ik werken! Daar wil ik mijn kennis en mijn passie inzetten.

Sinds kort werk ik bij de gemeente Amsterdam als adviseur verkeersmanagement. Dagelijks mag ik mij bezig houden met de meest leuke en uitdagende vraagstukken. De vele facetten binnen de verschillende modaliteiten komen voorbij op mijn werk. Van vraagstukken rond de doorstroming tijdens eenmalige evenementen met een stedelijk karakter tot de regionale bereikbaarheid de komende 10 jaar tijdens alle werkzaamheden aan de zuidkant van Amsterdam. Maar ook hoe informeren we touringcarchauffeurs over actuele halteer- en parkeerovertredingen en afsluitingen?

Al deze diverse onderwerpen en nog vele andere, zorgen ervoor dat ik dagelijks met veel plezier naar mijn werk ga! Nog lang hoop ik mijn expertise te kunnen inzetten, want een ding weet ik zeker: het werk als verkeerskundige vind ik geweldig!’

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Eerdere bijdragen in de serie Wat 'bezielt 'u?

Artikelen 1 tot 10 van 18

1 2

Artikelen 1 tot 10 van 18

1 2

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.