We gaan meer fiets-kilometers maken

woensdag 21 februari 2018 Kate de Jager 131x gelezen

Fietsen zit in ons DNA. Fietsen geeft een gevoel van vrijheid en biedt vrijheid. Kinderen in Nederland behoren tot de meest gelukkige kinderen ter wereld. En de fiets draagt hieraan bij!

Kate de Jager, plv. programmamanager fiets bij IenW.

Kate de Jager, plv. programmamanager fiets bij IenW.

Al op jonge leeftijd hebben zij de mogelijkheid om zelfstandig naar school te gaan, naar de sportvereniging en naar vrienden. Ook aan ouderen biedt de fiets vrijheid om vrienden te bezoeken of boodschappen te doen. Als je nog kunt fietsen, dan kun je de gezelligheid opzoeken.

 

Fietsen draagt ook bij aan de leefbaarheid en bereikbaarheid van steden, verbetert onze fitheid en zorgt voor CO2-reductie.

Dat gaan we dus niet ontmoedigen. Integendeel! Het doel van de Nationale Agenda Fiets is dat Nederlanders 20 procent meer fietskilometers maken in 2027. Dat komt neer op een toename van ongeveer 200 kilometer per persoon per jaar, naar 1200 fietskilometers.

 

Om fietsen aantrekkelijk te houden, is het ook belangrijk dat de veiligheid van fietsers goed op orde is. Dit komt terug in de Nationale Agenda Fiets die we samen met andere organisaties uitvoeren en in het nieuwe Strategische Plan Verkeersveiligheid. Denk hierbij aan het ontwikkelen van handvatten voor provincies en gemeenten, het delen van kennis en ervaring onder professionals en het Programma Doortrappen. Doortrappen ondersteunt gemeenten in het bereiken van ouderen, met als doel hun fietsveiligheid te verbeteren.

Kijk op www.tourdeforce2020.nl voor meer informatie over de Nationale Agenda Fiets.

Kijk op www.doortrappen.nl voor meer informatie over het Programma Doortrappen voor ouderen.

 

 

Inhoud laatste dossier

De verkeerskundige

Naar alle eerdere dossiers

Meer artikelen over Wegontwerp

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Artikelen 1 tot 5 van 62

1 2 3 4 5 6

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.