Edwin Elgersma, gemeente Apeldoorn (VK 1/2014)

maandag 3 februari 2014 0 reacties 627x gelezen

Edwin Elgersma, verkeerskundige, gemeente Apeldoorn

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?

De foto is gemaakt op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Komend jaar wordt de weg gereconstrueerd waarbij verkeerskundig gezien het nodige verandert. De Arnhemseweg maakt onderdeel uit van een belangrijke verbinding tussen de centrumring en de stadsring richting Apeldoorn Zuid en de A1. Verkeerskundig gezien wordt een aantal verbeteringen uitgevoerd ten behoeve van de verkeersveiligheid en de doorstroming. Aan beide zijden van de hoofdrijbaan wordt een parallelstructuur gerealiseerd die alleen nog bereikbaar zal zijn via de kruispunten van aansluitende wegen. Bijkomend voordeel is dat er na reconstructie geen directe erfaansluitingen meer zijn op de gebiedsontsluitingsweg.

In het verleden heeft de gemeente Apeldoorn dit principe al eerder toegepast op een vergelijkbare verbindingsweg tussen de centrum- en de stadsring. Na de reconstructie is het alleen nog mogelijk om langs de Arnhemseweg te parkeren via de parallelstructuur. Hierdoor vinden er minder parkeerbewegingen plaats op de hoofdrijbaan wat zowel de doorstroming als de verkeersveiligheid ten goede komt.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.