Frans Botma, Den Haag (VK 6/2014)

donderdag 6 november 2014 0 reacties 331x gelezen

Frans Botma, afdeling verkeer gemeente Den Haag

Frans Botma staat bij het kruispunt Spui-Grote Marktstraat. Wat vindt hij (verkeerskundig) zo bijzonder aan deze locatie?


Antwoord: De locatie is het kruispunt Spui - Grote Marktstraat. Tot 2009 was dit het domein van het doorgaande autoverkeer. Nu is dit het domein van fietsers, voetgangers en openbaar vervoer. Er was veel protest van burgers en bedrijven tegen het afsluiten van de stad voor doorgaand autoverkeer. Iedereen liep er tegen te hoop. Na circa 6 maanden was bijna iedereen aan de nieuwe situatie gewend en verstomde het protest. Nu wil niemand de doorgaande stromen autoverkeer dwars door het centrum terug. De maatregel draagt bij aan sterke economische ontwikkeling van de Grote Marktstraat en het kernwinkelgebied.

Vraag: Uw voormalige collega Warner Beumer van de gemeente Rotterdam vroeg u in het het vorige nummer (VK5 /2014) wat het grote verschil is in uw werkveld tussen Rotterdam en Den Haag? Wat nam u mee en wat kunt u teruggeven aan Rotterdam?

Antwoord: ‘In Rotterdam was er in mijn tijd veel aandacht voor grootschalige infrastructuur. Dat is logisch in een havenstad. Wat ik heb meegenomen uit Rotterdam is de aandacht voor vakdiscussie en innovatie; een bevlogen afdeling met veel creativiteit en ruimte voor nieuwe ideeën. Ik probeer in Den Haag nog steeds in deze ‘stijl’ te werken. Typisch Haags is de aandacht voor verkeer als onderdeel van een zorgvuldig vormgegeven openbare ruimte. Steeds meer projecten worden in samenspraak met burgers en belanghebbenden vormgegeven. Met veel, relatief kleine, projecten wordt de stad mooier en beter bereikbaar. Beide steden kunnen wat dat betreft van elkaar leren.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.