Kitty van Baaren, gemeente Zundert (VK 7/2011)

maandag 31 oktober 2011 0 reacties 978x gelezen

Kitty van Baaren, beleidsmedewerker verkeer en vervoer, gemeente Zundert 

 

Op de foto staat u bij een Octopuspaal bij basisschool St. Antonius in Klein Zundert. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

Alle basisscholen binnen de gemeente zijn voorzien van het Octopus straatmeubilair. Dit is gedaan naar aanleiding van een school-verkeersveiligheidsonderzoek waar de scholen, de verkeersouders, de ouders, de kinderen, de politie en de onderwijsadviesdienst bij betrokken waren. Het straatmeubilair maakt de scholen herkenbaar en laat ze opvallen in het straatbeeld. Ook kunnen er oversteekplaatsen mee gemarkeerd worden. In België staat dit materiaal bij alle basisscholen. Ook in onze buurgemeente Wuustwezel staat het materiaal, dus het is voor de burgers erg herkenbaar. Jammer genoeg is niet iedereen blij met het materiaal, vooral omdat men het niet mooi vindt. Maar het komt de verkeersveiligheid van de schoolgaande kinderen enorm ten goede, daarom vind ik het zo waardevol.

 

Op pagina 61 beantwoordt Kitty de vraag 'In welke innovatie op het gebied van mobiliteit zou Nederland of de EU meer moeten investeren?'

Haar antwoord: 'Het stimuleren van positief gedrag. Een voorbeeld is een creatief filmpje van Volkswagen over een 'positieve' flitskast. Het geld dat verdiend wordt met de boetes voor te hard rijden wordt verloot onder degenen die zich netjes aan de snelheid houden'. Dit soort maatregelen, mensen complimenteren, blijkt te werken. Ik vind dan ook dat hier meer in geïnvesteerd moet worden.

Klik hier voor het filmpje.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.