Marieke van Brussel en Willem Bosch, gemeente Zwolle (VK 4/2014)

maandag 23 juni 2014 1 reactie 380x gelezen

Marieke van Brussel en Willem Bosch, adviseurs verkeer, gemeente Zwolle

Foto: ANWB/AVD

Foto: ANWB/AVD

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?

Dit is de fietsrotonde die we vorig jaar gerealiseerd hebben. De fietsrotonde was onze oplossing voor een kruising van een hoofdfietsroute met een hoofdautoroute. Van tevoren was het spannend of de fietsrotonde ook zou werken zoals we bedacht hadden, vooral omdat het een nog niet bestaand ontwerp was. Inmiddels is hij al ingeburgerd en eigenlijk heel gewoon. Onze buitenlandse gasten noemen het een toonbeeld van ‘cycling paradise’!

 

Jan Vermeulen, hoofdadviseur Mobiliteit bij de gemeente Arnhem  vroeg in de vorige Verkeerskunde hoe een stad een fietsstad wordt.

Marieke van Brussel en Willem Bosch: ‘Zwolle is fietsstad geworden doordat we al 40 jaar een consistent beleid voeren voor de fiets, zonder bang te zijn om zo nu en dan ook te innoveren. Daarbij wordt het fietsbeleid integraal gedragen in de organisatie en door de Zwolse politiek. Het is onderdeel van onze genen geworden.’


Reacties

Reacties

Ludo hendrickx 11/01/2019 11:48

Ik heb gehoord dat er volgende week een inloopavond is over de
Kuyerhuislaan. Als bewoner van deze laan heb ik daar niets over gehoord. Al 4 andere mensen van deze laan hebben er ook niets over gehoord. Wij snappen niet waarom wij niet zijn uitgenodigd. Kunnen wij de uitnodiging ook krijgen? L. Hendrickx, Kuyerhuislaan 25

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.