Mark Cornelissen, gemeente Doetinchem (VK 5/2013)

maandag 2 september 2013 0 reacties 340x gelezen

Mark Cornelissen, verkeerskundige gemeente Doetinchem

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?


Deze foto is gemaakt bij het station in Doetinchem. De stationsomgeving heeft geen binding met het centrum en de bereikbaarheid van het station laat te wensen over. Bussen lopen in de spits vertraging op omdat de doorstroming niet goed verloopt. 
 

Ook het wachten/verblijven op het station is niet prettig. Doetinchem is een station met een middenperron. Dit perron is te smal om in de spits de stromen reizigers goed te verwerken. 
 

Momenteel zijn we volop bezig met het ontwerpen van plannen om de stationsomgeving te verbeteren. De komende jaren wordt hier uitvoering aan gegeven. Het trein- en busstation wordt hierdoor een herkenbare plek in de stad. Uiteindelijk moet Doetinchem door de verbetering van het trein- en busstation, stationsplein en de sporenlay-out, de ‘Poort naar de Achterhoek’ worden.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.