Martin Guit, gemeente Rotterdam (VK 2/2013)

zaterdag 16 maart 2013 0 reacties 721x gelezen

Martin Guit, verkeerskundige, gemeente Rotterdam

 

Op de foto staat u bij het Nieuw Centraal Station Rotterdam. Wat maakt deze situatie zo bijzonder voor u?

 

'Deze plek weerspiegelt de nieuwe toekomst op het gebied van de mobiliteit van Rotterdam. Een prachtig nieuw Centraal Station als entree van de 21e-eeuwse moderne stad met een aantrekkelijke openbare ruimte waarin – met name – alle vormen van schoon vervoer de Rotterdamse binnenstad bereikbaar en leefbaar houden'!

 

U heeft het het spel Carambathegame.nl gespeeld. Heeft u daaruit ideeën opgedaan voor ‘een robuuster wegennet’?

Opvallend is te zien dat het verbeteren van de infrastructuur leidt tot meer gebruik. Je kunt ‘asfalt’ blijven uitbreiden, maar er komt een moment om te realiseren dat er voldoende asfalt ligt. Vooral het beter benutten en het beter organiseren van de verkeersstromen en ruimte geven aan andere vormen van de mobiliteit, spelen dan een belangrijke rol.

 

Ook het spel Carambathegame.nl spelen? Klik hier >>

Tip: Werk eerst rustig de tutorial door (beginnen bij ‘hoe werkt het spel’), neem daar de tijd voor. Kijk daarna tijdens het spelen vooral vaak naar de overzichtskaart, zodat je even rustig kunt bedenken wat je aan het doen bent. Zodra je naar de overzichtskaart kijkt, pauzeert het spel automatisch, dus heb je de tijd om uit te denken wat je kunt doen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.