Ton Withoos, gemeente Tilburg (VK 2/2014)

maandag 17 maart 2014 5 reacties 626x gelezen

Ton Withoos, ontwerper/adviseur Verkeer, gemeente Tilburg

Foto: Sjoerd van der Hucht

Foto: Sjoerd van der Hucht

Wat is er (verkeerskundig) zo bijzonder aan de locatie waar u gefotografeerd bent?

Ik sta op de Burgemeester Brokxlaan. De nieuwe ontsluitingsweg van de Spoorzone. Op de achtergrond het NS station van Tilburg met het bekende kroepoekdak. Op deze plek krijgt het NS station een nieuwe, tweede voorkant. Het nieuwe stationsplein ligt in het hart van de Spoorzone en gaat natuurlijk het nieuwe deel van het centrum goed aansluiten op het station en, via de onderdoorgang, op het centrum. Daarnaast zal ook het gebied Tilburg Oud-noord veel meer met het station en het centrum worden verbonden. Nu wordt er gewerkt aan de passage die dit najaar onder het station wordt geschoven. Een jaar later kunnen de voetgangers dan aan twee kanten het station in en bovendien kunnen ze dan onder het station door.

 

Deze plek zal echt gaan leven door de nieuwe functies in de oude gebouwen van de NS en in nieuwbouw die erbij komt. Vanaf de Burgemeester Brokxlaan komt het langzaam verkeer het plein op, fietsers naar de stalling en voetgangers naar de passage. Taxi's en personenauto's brengen en halen passagiers, winkels en horeca worden bevoorraad, de bus zet passagiers af en autoverkeer gebruikt de weg om door het gebied te rijden. Op het plein gaan mensen bij de nieuwe horeca zitten om het leven om zich heen te beleven.


Reacties

Reacties

P Burgmans 19/10/2016 16:49

Waarom is de parkeergarage Pietervredeplein niet bereikbaar vanaf de spoorlaan vanuit ringbaan oost ? Door de spoorlaan 200 mtr extra open te stellen voor autoverkeer naar de parkeergarage voorkom je omrijden, filevorming, irritatie, onbegrip en bereikbaarheid centrum.
Ook wordt zo de complexiteit van het eventueel openstellen vanaf de heuvel opgelost. Eenvoudig, goedkoop en win win voor 'n ieder.
;)

C.W. Rijk 25/09/2015 19:18

Hoe is het mogelijk dat een verkeersdeskundige de spoorlaan in de richting van de parkeergarage afsluit. Vandaag 25 september 2015 wederom een file, ruim 45 minuten tijd om uit de parkeergarage pieter vredeplein te komen.
Kan een verkeersdeskundige nu nog steeds niet een oplossing vinden.

Bewoner 06/09/2014 12:24

Beste Ton,
Jij woont zelf zeker niet in de wijk.
Als wij vanaf de spoorlaan richting huis willen (Alleenhouderstraat) kunnen wij wel over jouw geliefde spoorzone rijden, maar dan kan ik vanaf de AH niet meer rechtdoor naar huis, dan moet ik via de hart v brabantlaan weer terug rijden naar de ringbaan west,en dan weer via de kwaadeindstraat richting de Alleenhouderstraat. Als je hier in t centrum met de auto ergens naartoe wil, moet je van tevoren goed bedenken hoe kan ik daar komen. Wij zitten als bewoners aan deze kant v d burgemeester broxlaan helemaal geïsoleerd, en bedankt he !!

Bewoner 01/09/2014 19:33

Beste heer withoos in het tekstbericht spreekt u van een ontsluitingsweg. Maar als u het verhaal in de praktijk gaat bekijken voor de bewoners van de wijk achter de ah xl, komt u tot de conclusie dat deze wijk geheel opgesloten zit, als ze via de spoorlaan uw geweldige opsluitingsweg de burg brokslaan oprijden. Het enige wat we ermee bereiken is meer verkeersdrukte via ceciliastraat, spoorbaan, gasthuisring ect.

Bewoner 29/08/2014 13:45

Best ton de verkeerssituatie voor omwonende zoals bewoners van de alleenhouderstraat is geen rekening gehouden onhoudbare situatie zelf wij moeten erg omrijden om bij ons huis te komen dus meer belasting van wegen meer uitstoot van uitlaatgassen en vooral nog slechter voor milieu mens en dier denk daar maar een over na gr bewoner alleenhouderstraat

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Wegdromen

De gemeentelijke verkeerskundige. Een duizendpoot, generalist én specialist tegelijk. Maar vaak ook een wat onzichtbare positie in de gemeente. In deze rubriek zoekt Verkeerskunde de verkeerskundige op.

Eerdere Wegdromen - Verkeerskunde

Eerdere Wegdromen

Overige wegdromers

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.