Wereldwijde stijging verkeersslachtoffers

vrijdag 16 augustus 2013 0 reacties 2310x gelezen

Het VN-rapport Global status on road safety 2013 geeft aan dat wereldwijd  het totaal aantal verkeersdoden op 1.24 miljoen slachtoffers per jaar ligt. En dat aantal neemt sterk toe. Als de koers niet wijzigt betekent het een verdrievoudiging van het aantal slachtoffers tot 3.6 miljoen in 2030.

Het rapport is gebaseerd op informatie over 182 landen die bijna 99 procent van de wereldbevolking dekken. Slechts 28 landen (die 7 procent van de wereldpopulatie vertegenwoordigen) hebben afdoende maatregelen op vijf ‘sleutel-risicofactoren’ als alcohol, snelheid, helmplicht, veiligheidsgordels en kinderzitjes.

Roads Kill
Het Pulitzer Center heeft een digitale wereldkaart samengesteld ‘Roads Kill’ waarop per land informatie over de aantallen verkeersslachtoffers is te vinden.

Verkeer is belangrijke doodsoorzaak
De WHO meldt dat verkeersslachtoffers in de ontwikkelingslanden naast onder andere HIV/AIDS, malaria, tuberculose een van de belangrijkste doodsoorzaken is.  

Decade of Action
Het Global status report on road safety 2013 dient als basis voor de ‘Decade of Action for Road Safety 2011-2020’.

Internationale verkeersveiligheid in Verkeerskunde
Het vakblad Verkeerskunde wijdt in haar editie 5 (die op 3 september verschijnt) een speciaal dossier aan internationale verkeersveiligheid. Gasthoofdredacteur Jean Todt (President FIA) laat daarin internationaal vermaarde experts de belangrijkste uitdagingen belichten. Neem een (proef)abonnement Verkeerskunde.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.