Woord van het jaar 2017: ‘appongeluk’

woensdag 20 december 2017 Guus Puylaert 0 reacties 59x gelezen

Het is een wrang te noemen. Maar uitgeverij Van Dale maakte op 19 december bekend dat ‘appongeluk’ het woord van het jaar 2017 is geworden. “Het is ons ‘goede voornemen’ om dit woord in 2018 nooit meer tegen te komen”, vertelt Patrick Rugebregt van SWOV.

“Helaas is de oplossing daarvoor nog niet gevonden, maar er wordt wel hard aan gewerkt”, vervolgt Rugebregt. Maatregelen om appen tijdens het rijden of fietsen te verbieden, dragen daaraan bij.

Zo’n 70.000 mensen brachten hun stem uit in de ‘woord van het jaar’-verkiezing. Appongeluk betekent, in de definitie van Van Dale: een ongeval waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die aan het appen was. Fipronilei (een ei besmet met het virus fipronil) en regenboogtaal werden tweede er derde.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.