Zes semi-zelfrijdende auto’s doorkruisen Nederland

woensdag 13 juni 2018 Guus Puylaert 0 reacties 178x gelezen

Op woensdag 14 juni rijdt een konvooi van zes semi-zelfrijdende auto’s van Groningen via Helmond naar Rotterdam, om aandacht te vragen voor veiligheidssystemen van de auto. De rit start om 7.30 uur vanaf het 5G-lab in Groningen en eindigt rond 17.00 uur in Rotterdam.

Tijdens de route wordt onderweg gestopt ter hoogte van het TT-circuit in Assen, waar een drone van Drone Hub zich aansluit.  Ook wordt gestopt bij de Johan Cruyff Arena in Amsterdam, voor een demonstratie van automatisch parkeren.

Rond het middaguur stopt het konvooi bij de Automotive Campus in Helmond voor een rondetafeldiscussie, om een publiek-/private dialoog te starten over de effecten van ADAS op de verkeersveiligheid, zoals Adaptive Cruise Control, autonome  remsystemen, Blind Spot detection en Lane Keeping Assist Systems. Slechts 4 procent van het wagenpark in Nederland is hiermee uitgerust.

De rit is een initiatief van risico- en verzekeringsadviseur Aon en een vervolg op de ‘Nationale Platoontest’ uit 2016. Destijds reden bijna zestig voertuigen volledig autonoom achter elkaar.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.