Adviseur mobiliteit en parkeren

Hoe gaan wij de extra mobiliteit opvangen als Zaanstad straks groeit naar 200.000 inwoners en er 20.000 nieuwe woningen binnenstedelijk bijgebouwd gaan worden? En hoe zorgen we voor voldoende parkeergelegenheid? Met deze vraagstukken ga jij aan de slag!

Zaanstad maakt de komende jaren een mobiliteitstransitie door. Het maken van Zaanstad tot fietsstad, het verbeteren van de verbinding met Amsterdam, stimuleren van de ketenmobiliteit, smart mobility en meer aandacht voor de voetganger in de openbare ruimte zijn hierbij speerpunten. Een goed parkeerbeleid is hiervoor randvoorwaardelijk.

Jij adviseert bij het tot stand komen van beleidsvoorstellen, projecten, gebiedsontwikkelingen (zie ook MAAK.Zaanstad), omgevingsplannen en bouwplannen. Met name op het thema Parkeren ben jij de specialist. Parkeren is niet alleen voor de inwoners een belangrijk onderwerp, maar ook collega’s willen meer aandacht voor dit thema. Je gaat bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming en de implementatie van het nieuwe parkeerbeleid. Jij kunt dus echt het verschil gaan maken.

Verder:
●    Werk je mee aan de beantwoording van bestuurlijke vragen.
●    Draag je bij aan de uitvoering van het Zaans Mobiliteitsplan

en draag je bij aan een transitie naar meer duurzame mobiliteit om invulling te geven aan de klimaatopgave.

Jouw profiel

Samenwerken met andere adviseurs binnen en buiten de afdeling gaat jouw goed af. Ook kun je goed schakelen tussen verschillende detailniveaus en heb je gevoel bij andere vakspecialisaties die betrokken zijn bij stedelijke ontwikkeling, zoals stedenbouw of milieu. Je houdt je bezig met bestaande én nieuwe vraagstukken en vindt het prettig om daarbij out of the box en toekomstgericht te mogen denken. Een leergierige houding is welkom bij ons!

Daarnaast breng je het volgende mee:
●    Een afgeronde verkeerskundige opleiding op HBO/WO niveau
●    Bij voorkeur 3 tot 5 jaar ervaring in vergelijkbare functie*
●    Brede inhoudelijke interesse in het vakgebied verkeer en mobiliteit: van openbaar vervoer, fiets, voetganger, parkeren, smart mobility tot verkeersveiligheid
●    ervaring met adviseren op het gebied van parkeren

* Heb je minder ervaring? Wij nodigen je uit om alsnog te solliciteren. Wij staan er voor open om jou, met goede begeleiding, te ontwikkelen tot een breed inhoudelijk adviseur op het gebied van mobiliteit met als specialiteit parkeren. 

Het aanbod

Een baan waarin jij het verschil kan maken en je een waardevolle bijdrage levert aan de stedelijke opgaven en de toekomst van Zaanstad. Als gemeente vinden wij persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk.

Wat kun je nog meer verwachten?

●    Een salaris tussen €3.719 en €5.366 bruto per maand (o.b.v. 36 uur, schaal 10A inschaling is afhankelijk van ervaring)
●    Een baan voor 32-36 uur per week
●    Een individueel keuzebudget (IKB) van maar liefst 17,05%, dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris
●    Hybride werken: zowel in het unieke stadhuis, direct gelegen naast het NS-station Zaandam, als vanuit huis. Werktijden/ -dagen zijn flexibel in te delen
●    Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof
●    Een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag
●    Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het OV reist ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten

Wil jij meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Klik dan even verder. 

De organisatie

Zaanstad is onderdeel van de metropoolregio Amsterdam en volop in ontwikkeling. De groei van Zaanstad biedt mooie kansen om de stad te moderniseren en de leefbaarheid te verbeteren, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. De groei heeft grote impact op de benodigde infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. De opgaven en ambities voor stedelijke ontwikkeling zijn groot. Wat is jouw rol daarin?

Het team

Je gaat werken in een hecht en gezellig team van zes verkeerspecialisten. Dit team is onderdeel van de afdeling Fysieke Leefomgeving, daarin werk je nauw samen met verschillende adviseurs: van onder andere stedenbouw, erfgoed, wonen, milieu, duurzaamheid, economie, tot ontwerpers buitenruimte. Daarnaast werk je integraal samen aan de mobiliteitsopgave met collega’s van diverse afdelingen binnen het fysiek domein. Een goede samenwerking staat hierbij voorop. Samen met je collega’s draag je zorg voor een goede kwaliteit van de Zaanse leefomgeving. Nieuwsgierig naar jouw collega’s? Bekijk het filmpje met Falko of Meike over hun werk als adviseur verkeer.  

De procedure

Kom jij het team versterken? Wij maken graag kennis met jou! Tijdens een oriënterend gesprek vertellen wij jou meer over de functie, de stad en het werken bij Zaanstad. Heb jij behoefte aan een kennismaking? Neem dan vooral even contact op met Ramona Iannotti (corporate recruiter) via 06-58002221.

Heb jij inhoudelijke vragen over de functie? Daarvoor kun je terecht bij Tom van der Eng (Afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving) via 06-52647076.

Direct solliciteren? Klik op de sollicitatiebutton. Wij geven jou binnen 5 werkdagen een terugkoppeling.

 • Organisatie:
  Gemeente Zaanstad
 • Locatie:
  Zaandam
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  32-36
 • Meer informatie:
  Solliciteer hier