Adviseurs Mobiliteit

Wil jij jouw talent als adviseur verkeer en mobiliteit inzetten om bij te dragen aan de belangrijke taak van gemeenten? Ben jij iemand die graag zelf zijn functie vormgeeft in een organisatie die volop in beweging is? Dan hebben wij een mooie kans voor jou. Door het vertrek van collega’s zijn wij op zoek naar nieuwe aanwinsten voor ons team!

 

Voor het team Verkeer en Mobiliteit zoeken wij per direct:

2 Adviseurs Mobiliteit gemeente Albrandswaard en gemeente Ridderkerk
32/36 uur per week


Wat ga je doen als Adviseur Mobiliteit?


Wij zijn op zoek naar Adviseurs op het gebied van mobiliteit voor zowel de gemeente Ridderkerk als voor de gemeente Albrandswaard.

RIDDERKERK:

Je staat voor de mooie uitdaging om in de gemeente Ridderkerk de woonkwaliteit en bereikbaarheid te versterken. Je werkt in een dynamische omgeving, een regio met veel zware infrastructuur. Zo is de A16 ter hoogte van Ridderkerk de breedste snelweg van Nederland en kruisen de hogesnelheidslijn, goederenspoor Betuweroute en de Oude Lijn elkaar in Barendrecht. Oude dijken vormen er de cultuurhistorische aders met kansen voor aantrekkelijker fietsverbindingen, terwijl betere routes náár het groen, ook over water, moeten verleiden om meer te recreëren.

Je hebt dagelijks te maken met de regionale stedelijke dynamiek, waaronder de verdichting van wonen en groei van bedrijvigheid. Je bent onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van Hoogwaardig Openbaar Vervoer en voor de uitwerking van de Metropolitane Fietsroute Rotterdam-Ridderkerk-Dordrecht. Je hebt daarnaast ook oog voor het behouden van de leefbaarheid en leefkwaliteit. Je gaat proactief aan de slag met  ruimtelijke-, economische-, gezondheids-, klimaat- en sociale opgaven. Je adviseert de wethouder  en college over lokale en regionale mobiliteitsvraagstukken in afstemming met externe partijen. Je bent daarbij in staat om een heldere en bondige adviezen te geven. Ook werk je in integrale projecten aan de woningbouwopgave, de bereikbaarheid voor de logistieke sector of maatregelen gericht op duurzame mobiliteit. Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het uitwerken van diverse opgaven/projecten die zijn opgenomen in de Mobiliteitsvisie Ridderkerk.

Albrandswaard:

Je staat voor de mooie uitdaging om  in de gemeente Albrandswaard de woonkwaliteit en bereikbaarheid te versterken. Je werkt in een dynamische omgeving, een regio met veel zware infrastructuur en mooie polders met cultuurhistorische dijklinten. In  de gemeente liggen diverse snelwegen, spoorlijnen, een tramlijn en de Rotterdamse metro. Onze buitengebieden zijn aantrekkelijk ingericht voor fietsers en wandelaars. Voor onze inwoners, bedrijven en bezoekers liggen er diverse uitdagingen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze gemeenten te verbeteren. Jij kan hieraan een mooie bijdrage leveren.

Je hebt dagelijks te maken met de regionale stedelijke dynamiek, waaronder de verdichting van wonen en groei van bedrijvigheid. Binnen jouw functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een nieuwe Mobiliteitsvisie en voor het versterken van de OV-knooppunten bij de metrohaltes Rhoon en Poortugaal. Ook werk je mee aan de integrale planontwikkeling voor diverse woningbouwlocaties, waaronder de Antes-locatie.  Je hebt oog voor het behouden van de leefbaarheid en leefkwaliteit. Je gaat proactief aan de slag om vanuit mobiliteit de verbinding te leggen met diverse ruimtelijke-, economische-, gezondheids-, klimaat- en sociale opgaven. Je adviseert de wethouder en college over lokale en regionale mobiliteitsvraagstukken in afstemming met collega’s en externe partijen. Je bent daarbij in staat om een heldere en bondige adviezen te geven. Ook werk je in integrale projecten aan de woningbouwopgave, de bereikbaarheid voor de logistieke sector of maatregelen gericht op duurzame mobiliteit.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd;
 • De functie is ingedeeld in schaal 11 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 4.020,- en € 5.725,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek;
 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken;
 • Een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris);
 • Deelname aan de ABP-pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding;
 • Een ouderschapsverlofregeling.

De BAR-organisatie als werkgever:

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Weliswaar heeft elk cluster en team zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons echter sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat.

De BAR-organisatie is volop in ontwikkeling. Vanaf 1 januari 2024 zullen de beleids- en uitvoeringsfuncties van de BAR-organisatie weer terug worden gebracht in de gemeentelijke organisaties. Dat betekent voor jouw functie dat je vanaf 1 januari 2024, in dienst komt van een van de gemeenten. Je werkomgeving kan er dus in de toekomst anders uitzien dan vandaag. Hou jij van werken in een dynamische omgeving, dan ben je bij ons op je plek!

Je komt te werken in het team Verkeer en Mobiliteit. Dit team bestaat uit 15 collega’s die zorgen voor afstemming en integrale adviezen en projecten op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. Binnen het team werken verkeerskundig medewerkers en beleidsadviseurs verkeer en mobiliteit.

Wat vragen we van je?

Je hebt HBO of WO werk/denkniveau met minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied Verkeer en Mobiliteit.

Wij zoeken een adviseur op het gebied van mobiliteit, die ook affiniteit heeft of eenvoudig aansluiting vindt met gerelateerde disciplines en integraal samenwerkt. Je kunt projecten leiden van A tot Z en bestuurders adviseren over actuele of toekomstige ontwikkelingen. Je hebt een brede interesse in diverse verkeerskundige vraagstukken en ontwikkelingen, hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent verbindend. Je kan je eigen werkzaamheden goed organiseren, prioriteren en plannen.

Ben jij onze nieuwe aanwinst?

Laat ons dan z.s.m. weten waarom jij onze nieuwe collega moet worden! Geef bij je sollicitatie aan naar welke gemeente je voorkeur uit gaat.

Voor deze vacature hanteren we geen sluitingsdatum. De vacature staat open tot het moment dat wij een geschikte kandidaat hebben gevonden.

Het aanvragen van een VOG is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functies kun je contact opnemen met Sjaak Meijerink, teamleider Verkeer en Mobiliteit via s.meijerink@bar-organisatie.nl of via 010 – 506 17 57 .

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met het COM via com@bar-organisatie.nl.

De vacature is extern gepubliceerd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

verkeerskunde vacature
 • Organisatie:
  BAR-Organisatie
 • Locatie:
  Ridderkerk / Albrandswaard
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  32 - 36
 • Meer informatie:
  Solliciteren