Beleidsadviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan Houten, dé fietsstad van Nederland? Heb jij tijdens je opleiding ook veel over de bijzondere structuur van Houten mogen leren en zorg jij er samen met ons voor dat de gemeente Houten klaar is voor de toekomst en nog steeds in de schoolboeken genoemd blijft worden? Ben jij de beleidsadviseur mobiliteit en bereikbaarheid die vol enthousiasme zijn/haar kwaliteiten inzet voor de doorontwikkeling van onze gemeente? Dan is het team Ruimtelijke Ontwikkeling misschien wel op zoek naar jou!
 

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur mobiliteit en bereikbaarheid werk je, samen met drie directe mobiliteitscollega’s, aan het op peil houden en verbeteren van de mobiliteit en bereikbaarheid van Houten. Het gaat om de vertaling van de ruimtelijke opgaven naar beleid, projecten en advisering op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. Houten gaat tot 2040 circa 4.750 woningen bouwen, daarnaast heeft het college ambities geformuleerd op gebied van mobiliteit, doorfietsroutes en openbaar vervoer.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Je start je dag samen met de provincie en omliggende gemeentes met een overleg over de nieuwe doorfietsroute naar Lage Weide. In samenspraak kom je tot een mooi ontwerp en kostenraming en kan je met deze ideeën collega’s intern informeren en acties uitzetten. Daarna heb je een afspraak met de wethouder mobiliteit om bij te praten over alle lopende ontwikkelingen. Op verzoek van de wethouder stel je een collegevoorstel op voor het bestedingsplan mobiliteit dat geagendeerd gaat worden voor het college. Rond de lunch heb je een wandelafspraak om langs nieuwe woningbouwlocaties te gaan en tijdens deze wandeling kijk je samen met je collega’s naar eventuele knelpunten en doe je inspiratie op voor het vervolgtraject. Enige tijd geleden heb je samen met meerdere bewoners van ’t Goy ervoor gezorgd dat er een mooi ontwerp is gekomen voor een geheel nieuw fietspad en na terugkomst op kantoor werk je samen met de wegbeheerder en de kostendeskundige aan de vervolgacties. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de subsidieaanvraag om de financiën voor dit fietspad rond te krijgen. Aan het eind van de middag heb je nog even de tijd om rustig je mail door te lezen. Je hebt namelijk de volgende dag een overleg van de netwerkorganisatie U10 en wilt hier goed voorbereid verschijnen.

Wie je bent

•    Je bent een beleidsadviseur Mobiliteit en Bereikbaarheid met een HBO/WO werk- en denkniveau met ruime werkervaring;
•    Je hebt een verkeerskundige opleiding gedaan op HBO of WO-niveau;
•    Je bent goed in de uitwerking van de ideeën op planniveau naar uitvoerbare concepten en schetsontwerpen met bijbehorende kostenramingen;
•    Je vindt het leuk om te schakelen tussen strategisch- tactisch en operationeel niveau. De ene dag werk je samen met bewoners, de andere dag werk je samen met de wethouders aan de mobiliteitsambities;
•    Je hebt interesse in en affiniteit met de verschillende thema’s op het gebied van Mobiliteit en Bereikbaarheid;
•    Je bent een soepele gesprekspartner, je kan in woord en op papier een verhaal kort en krachtig neerzetten.

Herken jij je nog niet helemaal in bovenstaande profiel? Dan komen wij alsnog graag met je in contact. Met de juiste vaardigheden en competenties kunnen wij jou verder helpen om te ontwikkelen in jouw toekomstige loopbaan. Samen maken wij er graag een succes van.

In welk team kom je terecht    

Jouw plek is binnen het team Ruimtelijke Ontwikkeling. Binnen dit diverse team zijn zo’n 40 betrokken collega’s bezig met beleidsontwikkeling, projecten en plannen op de vakdisciplines ruimtelijke ordening, economie, mobiliteit, wonen en volkshuisvesting, projecten, natuur, landschap en erfgoed, grondzaken en juridische zaken en duurzaamheid.

De beleidsadviseur mobiliteit en bereikbaarheid is een belangrijke schakel in het team als het gaat om het verbinden van haar/zijn beleidsgebied met bestuurlijke ambities en de doorvertaling naar visies en beleid, plannen en projecten en de uitvoering.

Nieuwe collega’s zeggen regelmatig: ‘werken bij de gemeente Houten voelt echt als een warm bad.’ Collega’s zijn betrokken, zowel bij hun eigen werk als bij elkaar’.

Dit bieden we je

Een leuke baan vol afwisseling in een team met betrokken collega’s.

•    Een jaarcontract met bruto maandsalaris van minimaal € 4.020,- en maximaal € 5.725,- (schaal 11) bij een dienstverband van 36 uur. Als je (nog) niet beschikt over de gewenste opleiding en ervaring, dan word je benoemd in de aanloopschaal.
•    Zijn we na een jaar nog steeds een goede match? Dan wordt je jaarcontact omgezet in een vast dienstverband.
•    Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
•    Hybride werken is mogelijk. Dit doe je in overleg met je team, waarbij de werkzaamheden leidend zijn.
•    Een werkplek centraal in Nederland, direct naast het station (8 minuten met de trein vanaf Utrecht Centraal).
•    Laptop en telefoon.
•    Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, o.a. via de Houten Academie.
•    En verder: reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bedrijfsfitness en een pensioenregeling.

Enthousiast geworden?

Dan wil je vast solliciteren. Vul het digitale formulier in en solliciteer met een motivatiebrief en recent cv. Vermeld bij je sollicitatie het vacaturenummer 2023-052-RO.

Wil je meer weten over de functie? Bel, app of mail met Mark Koning, teammanager Ruimtelijke Ontwikkeling via 06-12 12 19 79 of mark.koning@houten.nl 

De sollicitaties worden voortdurend beoordeeld en de vacature blijft online staan tot we de juiste kandidaat hebben gevonden. Verwachten wij dat we een goede match kunnen zijn, dan nodigen we jou uit voor een gesprek.

Integriteit vinden we belangrijk. We vragen je daarom een VOG aan te leveren bij indiensttreding.

Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

 • Organisatie:
  Gemeente Houten
 • Locatie:
  Houten
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  36
 • Meer informatie:
  Solliciteer hier