Senior adviseur Tijdelijke verkeersmaatregelen

Zorg jij ervoor dat tijdelijke verkeersmaatregelen onze stad goed bereikbaar houden?

Afdeling Stadsbeheer faciliteert een leefbare en toekomstbestendige openbare ruimte! We dragen zorg voor het gebruik, beheer en onderhoud van de stad van vandaag en morgen en leveren hiermee een bijdrage aan de grote opgaven van Nijmegen. De groei van de stad, technologische innovaties, veranderend gebruik van de openbare ruimte en financiële kaders vragen om een organisatie die snel kan schakelen. Waarbij duidelijk is wie waarvoor verantwoordelijk is. Kennis wordt gedeeld en we kijken vooruit.

Gemeente Nijmegen heeft als één van de snelst groeiende steden van Nederland een grote uitdaging op het gebied van mobiliteit en bereikbaarheid. De bereikbaarheid van de stad en met name de belangrijke stedelijke routes staan de komende jaren steeds meer onder druk voor alle modaliteiten (fiets, OV en auto). Als stad kiezen we voor groei door binnenstedelijke verdichting en gezond stedelijk leven voor alle inwoners. Als snelgroeiende en soms volle stad hebben we te maken met een hoge druk op het wegennet in en rond de stad. Tegelijk is Nijmegen een stad met veel bouwactiviteiten, evenementen (waaronder de Vierdaagse en grote concerten op de Goffert), onderhoud en andere vormen van directe of indirecte zaken die tijdelijk verkeershinder opleveren.

Binnen Bureau Dienstverlening van de afdeling Stadsbeheer hebben we de productgroep Verkeersmanagement. De collega’s binnen deze productgroep staan aan de lat voor goede bereikbaarheid van de stad en waarborging van de doorstroming. Dat doen zij o.a. door het inregelen van de verkeerslichten en het instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen bij werk in uitvoering. Ook OV-gerelateerde zaken en verkeersbesluiten vallen onder deze productgroep. Voor de productgroep zijn wij per direct op zoek naar een senior adviseur Tijdelijke verkeersmaatregelen met verstand van verkeersmanagement.

Wat ga je doen?

Als senior adviseur Tijdelijke verkeersmaatregelen toets en beoordeel je tijdelijke verkeersmaatregelen en geef je de juiste inhoudelijke adviezen over BLVC-plannen, afsluitingen, omleidingen en bebordingsplannen in de stad waarmee de verkeershinder zo minimaal mogelijk blijft. Je zorgt ervoor dat alle noodzakelijke informatie tijdig in MELVIN is ingevoerd en hebt intern en extern overleg over tijdelijke, soms ook regionale verkeershinder. Wanneer nodig treed je op als de vervanger van de verkeersmanager in het Regionaal Kort Cyclisch Overleg. Je beantwoordt telefonische vragen en e-mails en adviseert over tijdelijke verkeersmaatregelen bij de meldingen/aanvraag vergunningen voor bouwobjecten.

Waar kom je te werken?

Als senior adviseur Tijdelijke verkeersmaatregelen maak je binnen bureau Dienstverlening onderdeel uit van de productgroep Verkeersmanagement bestaande uit 10 mensen, die inhoudelijk wordt aangestuurd door de producteigenaar. Momenteel zijn er twee personen verantwoordelijk voor de coördinatie, toetsing en beoordeling van de tijdelijke verkeersmaatregelen. Hiermee zal jij een team vormen. Voor grotere projecten wordt samengewerkt met de verkeersmanager die verantwoordelijk is voor het dynamisch verkeersmanagement (DVM). Er hangt een informele werksfeer en naast contacten binnen je eigen afdeling schakel je ook veel met andere afdelingen zoals afdeling Mobiliteit.

Wat bieden wij jou?

  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor bij voorkeur 36 uur per week. Minder kan in overleg (28 t/m 32 uur);
  • Een functie ingeschaald in functieschaal 10, met een maximum brutosalaris van € 5.009,- bij een volledige werkweek van 36 uur;
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar;
  • Een intern opleidingsaanbod, zowel fysiek als digitaal;
  • Faciliteiten op het vlak van hybride werken, laptop en smartphone, mogelijkheid tot thuiswerken en ontmoetingsruimtes op kantoor.

Wie zoeken wij?

Je werkt nauw samen met de collega’s uit de productgroepen Verkeersmanagement en Parkeren, andere collega’s binnen Stadsbeheer en andere gemeentelijke afdelingen in het fysieke domein om het werk gedaan te krijgen. Daarom ben je een echte teamspeler die relaties goed onderhoudt en de juiste verbanden ziet en legt, in de afdeling maar ook daarbuiten. Je weet dus goed wie je wanneer en waarvoor nodig hebt.

Verder staat dienstverlening bij jou hoog in het vaandel en die instelling draag je actief uit. Je bent pragmatisch en oplossingsgericht en weet goed om te gaan met druk en conflicterende belangen. Het is voor jou geen probleem om incidenteel in het weekend of in de zomerperiode te werken, bijvoorbeeld tijdens de Vierdaagse.

Daarnaast zien we graag terug op je cv:

  • Minimaal mbo+/hbo werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je over een opleiding richting Verkeerskunde of vergelijkbaar;
  • Parate kennis van tijdelijke verkeersmaatregelen en geldende (CROW-) richtlijnen en over het beperken van verkeershinder;
  • Kennis van het Nijmeegse wegennet is een pré.

Hoe solliciteer je?

Solliciteren kan direct online. Je kunt reageren tot en met 21-5-2023. De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de middag van 30 mei. De gewenste startdatum is zo snel mogelijk.

Heb je nog vragen?

Voor meer informatie over de inhoud van de functie en vragen over tijdelijke verkeersmaatregelen kun je contact opnemen met Jos van der Horst (j.van.der.horst@nijmegen.nl) en voor vragen over verkeersmanagement kun je contact opnemen met Ivo Kalsbeek (i.kalsbeek@nijmegen.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.