Specialist Mobiliteit

Team Openbare Werken bestaat uit twee afdelingen. De binnendienst bestaat uit 25 medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van beleid, uitvoering van planmatig onderhoud en projecten. De buitendienst bestaat uit 40 medewerkers en regelt het onderhoud van wegen, bermen, watergangen, plantsoenen, bomen, wegmeubilair en riolering. We onderscheiden binnen ons team de volgende aandachtsgebieden; wegen en verkeer, groen en cultuurtechniek, afval en duurzaamheid, water & riolering.

Wat doe jij?

Als specialist binnen het aandachtsgebied wegen en verkeer, zoek jij actief de samenwerking op met collega’s van Openbare Werken. Met jouw inhoudelijke kennis adviseer jij de organisatie over verkeerskundige vraagstukken. Waar Horst aan de Maas ontwikkelt sta jij aan de lat voor de borging van de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid. Dit doe je voor onze woningbouwopgave, bedrijventerreinen maar ook bij specifieke gebiedsontwikkelingen zoals de herontwikkeling van de omgeving bij station Horst-Sevenum.

Je geeft gevraagd én ongevraagd verkeerskundig advies aan je collega’s van Openbare Werken, andere teams en projectgroepen; Hierbij kun je denken aan zaken zoals herinrichting wegen, verkeersmaatregelen bij evenementen, verkeersveiligheid, woningbouwontwikkelingen en bedrijventerreinen. Met jouw expertise beoordeel je kritisch de ingekomen plannen en toets je naar het beleid. Je neemt waar nodig ook (verkeers-) besluiten en stem je (indien nodig) af met betrokken partijen. Eigen initiatief, zelf het werk zien en oppakken zijn kwaliteiten waarover je beschikt.

Samen met andere verkeerskundigen ben je dé vraagbaak voor verkeerszaken in de gemeente. Je beantwoordt niet alleen interne vragen, maar je hebt ook nauwe contacten met dorpsraden, inwoners en vertegenwoordigt je vakgebied op informatieavonden.

Je bent betrokken in de fase van planontwikkeling maar denkt ook actief mee bij de totstandkoming van het ontwerp van de openbare ruimte in nieuwbouwwijken.

Een collega aan het woord

“In mijn rol als verkeerskundig medewerker richt ik me op de dagelijkse operationele uitdagingen die mobiliteit binnen de gemeente met zich meebrengt. De veiligheid van inwoners van Horst aan de Maas staat hierbij centraal en ze kunnen bij Openbare Werken terecht voor al hun vragen die met ons vakgebied te maken hebben; Van parkeren tot veiligheid in het verkeer. Het mooie aan de samenwerking met mijn collega’s is het samen beter maken van de verkeersveiligheid binnen Horst aan de Maas.

Er wordt naar ideeën van inwoners geluisterd en samen gaan we voor de beste oplossing. Het werk is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde. Er wordt in een amicale sfeer hard gewerkt aan een gezamenlijk doel en er zijn prettige collega’s om op te steunen.”

Kennis & Kwaliteiten

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau en een opleiding als verkeerskundige of vergelijkbaar.
 • Affiniteit met ruimtelijke en technische inbedding van verkeersvraagstukken.
 • Werkervaring in een vergelijkbare functie geniet de voorkeur.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht, flexibel, communicatief vaardig in woord en geschrift, hebt politieke sensitiviteit en samenwerken zit in je DNA.
 • Vakkennis weet je te combineren met gezond verstand. Je denkt in mogelijkheden, maar bewaakt ook de kernwaarden van een gezonde en veilige openbare ruimte.
 • Je bent in staat overzicht te houden en hoofd- en bijzaak van elkaar te onderscheiden.

Dit bieden wij jou

De functie is ingedeeld in schaal 10. Dit is minimaal € 3396,- en maximaal € 5009,- bruto per maand (bij een fulltime dienstverband). De inschaling vindt marktconform plaats op grond van opleiding en ervaring. Daarnaast heeft de gemeente goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder het Individueel Keuzebudget (IKB,17,05%).

Bij Gemeente Horst aan de Maas start je altijd met een jaarcontract. Zijn we daarna allebei tevreden? Dan gaan we samen verder en krijg je een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie over de inhoud van de functie contact op met Chris Dévilé, Teamhoofd Openbare Werken. Je kunt hem bereiken via 06-43288738. Voor informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Nathalie Leenen, Corporate Recruiter. Je kunt haar bereiken via 06-81962693.

Zo kun je solliciteren

Is deze functie echt iets voor jou? Stuur ons dan uiterlijk 5 juni 2023 je motivatie en cv via onze sollicitatiepagina. We nemen alleen sollicitaties in behandeling die op tijd en compleet via deze site zijn ingediend, dus met een motivatiebrief en cv. Sollicitaties per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Zet alvast in je agenda:

De 1e gesprekken vinden plaats op 15 juni 2023. Eventuele 2e gesprekken vinden plaats op 19 juni 2023.

Aangenaam kennis te maken! 

In het hart van Noord-Limburg ligt Horst aan de Maas. Een plattelandsgemeente met 16 dorpen en ruim 42.000 inwoners. Qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Horst aan de Maas is van nature sterk in agribusiness en toerisme & recreatie. En bovenal een fijne plek om te wonen. Verbondenheid en samenwerking zijn de belangrijkste kenmerken van de gemeenschap. Samen máken we Horst aan de Maas! 
  
De gemeente Horst aan de Maas is een vooruitstrevende organisatie die actief samen optrekt met inwoners, ondernemers en partners. In de afgelopen jaren heeft Horst aan de Maas zich ontwikkeld tot een volwassen en moderne organisatie. We zijn ambitieus en maken dat in de praktijk waar. We zijn een organisatie met medewerkers die sociaal vaardig, omgevingsbewust en ondernemend zijn. We werken samen en denken in mogelijkheden. We moedigen lef en initiatief aan. De kracht van de organisatie zit hem dan ook in de mensen die hem maken. Samen maken we het verschil! 

 

Volg ook het YouTube-kanaal van gemeente Horst aan de Maas.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 • Organisatie:
  Gemeente Horst aan de Maas
 • Locatie:
  Horst
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  36
 • Meer informatie:
  Solliciteren