Traineeprogramma Assetspecialist Verkeerskunde

Sta jij aan het begin van je loopbaan en wil jij een zichtbare impact maken op de openbare ruimte van Zoetermeer? Met ons specialistische traineeprogramma bieden wij jou een unieke kans om je te ontwikkelen naar een volwaardige Assetspecialist op het gebied van Verkeerskunde of Civiele Techniek. Ben jij leergierig, samenwerkingsgericht en is groei voor jou belangrijk? Solliciteer dan snel en bouw samen met ons aan het Zoetermeer van vandaag én morgen!

 

Dit is wat we je bieden

 • Uitdagende opdrachten waarmee je een impactvolle bijdrage levert aan het dagelijks leven van de inwoners van Zoetermeer.
 • Een leertraject op maat met trainingen die in het teken staan van jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook neem je deel aan groepsopdrachten en maken we je via Zoetermeerkunde wegwijs in de stad en organisatie.
 • Intensieve begeleiding wij bieden jou inhoudelijke en persoonlijke begeleiding en zorgen samen voor een succesvol traineeprogramma!
 • Een contract van 36 uur per week voor de duur van twee jaar met de mogelijkheid tot het vervolgen van je carrière bij de gemeente Zoetermeer.
 • Een aantrekkelijk salaris van €3.519,- bruto per maand op basis van 36 uur in je eerste jaar. In het tweede jaar bedraagt dit €3.625,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • 17,05% individueel keuzebudget dat je naar eigen inzicht kunt besteden (denk aan extra verlof) of volledig laat uitkeren.
 • Een weekendje weg! Jaarlijks organiseren we een weekend weg met je medetrainees. Natuurlijk voor de gezelligheid, maar vooral voor de onderlinge verbinding en verdere persoonlijke ontwikkeling.

Jouw uitdaging

Als trainee werk je aan actuele en toekomstgerichte vraagstukken die spelen in de openbare ruimte van Zoetermeer en krijg je alle ruimte om onder begeleiding te leren en te groeien. Gedurende twee jaar zorgen wij ervoor dat je relevante werkervaring op gaat doen passend bij jouw ontwikkelbehoefte. Wil jij zichtbaar bijdragen aan het 'buitengeluk' van de inwoners en bezoekers van Zoetermeer? Ga dan bij ons aan de slag als:

Assetspecialist Verkeerskunde

Als trainee Assetspecialist Verkeerskunde gaan we jou zodanig klaarstomen dat je op basis van wetgeving en innovaties voor inhoudelijk gedegen advies zorgt. Ook word je verantwoordelijk voor de in- en uitvoering van het jaarprogramma. Vraagstukken waar je mee te maken krijgt variëren van een veilige schoolomgeving tot deelmobiliteit. Het toetsen van ontwerpen op alle facetten en deelterreinen van verkeerskunde heeft hierbij een prominente rol. Je bent een verbindingsofficier voor interne en externe stakeholders. Samen met je collega's assetmanagement denk je mee over een beleidsrijk, integraal meerjarenprogramma.

Wij vinden het belangrijk dat jij je in deze functies goed kunt ontwikkelen en waarde toevoegt. Voor Zoetermeer én jezelf! Daarom zorgen wij voor passende begeleiding. Jij krijgt een opdrachtgever/leidinggevende en een mentor. En je hebt een traineebegeleider die jou tijdens het programma blijft volgen.

Dit zijn wij

Welkom bij gemeente Zoetermeer!

Onze groene woon- en werkstad heeft een hoogwaardig aanbod van woningen, onderwijs, bedrijvigheid, cultuur en recreatie. Bij de gemeente zijn wij dagelijks bezig met het bouwen aan de voorwaarden om dat zo te houden en te verbeteren waar nodig.

Bouw jij als trainee met ons mee?

Stadsbeheer zet zich in voor een goede kwaliteit van leefomgeving in Zoetermeer. Maatschappelijke vraagstukken, denk aan klimaatadaptatie en binnenstedelijk bouwen, maar ook grote vervangingsopgaven in een ouder wordende stad, vragen om toekomstbestendig beheer. Als afdeling trekken wij zowel intern als extern gezamenlijk op om deze vraagstukken het hoofd te bieden.

Als trainee bieden wij jou de ideale mogelijkheid Zoetermeer als stad en organisatie beter te leren kennen en wij helpen jou om je zowel op professioneel als persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Als tipje van de sluier geven we alvast mee dat je in een organisatie terechtkomt waar we met veel bevlogenheid werken aan een beter en mooier Zoetermeer. Je maakt daadwerkelijk impact, op de stad en het leven van de inwoners.

Elke vrijdag staat in het teken van jouw persoonlijke ontwikkeling. Je volgt dan trainingen en gaat in een groep van in totaal acht trainees aan gezamenlijke opdrachten werken. Met Zoetermeerkunde maken we je verder wegwijs in de stad en onze organisatie.

Dit ben jij

Jij staat aan het begin van je loopbaan en zoekt een plek waar je de kennis uit de schoolbanken of je eerste baan in de praktijk kunt brengen. Je hebt een open blik en kan out of the box denken. Je bent maatschappelijk georiënteerd en vindt het leuk je vast te bijten in vraagstukken van de openbare ruimte. Je bent bereid in jezelf te investeren en je door ons te laten uitdagen op persoonlijk en professioneel gebied. In jouw persoonlijkheid zien we terug dat je nieuwsgierig bent, inlevingsvermogen hebt en graag initiatief neemt. Jij hecht waarde aan een goede samenwerking en streeft naar het beste resultaat voor alle betrokkenen. Zowel op schrift als mondeling weet jij je goed uit te drukken en de boodschap op verschillende niveaus helder over te brengen. Jij hebt een beeld bij het werken in een politiek-bestuurlijke organisatie en begrijpt dat snel kunnen schakelen en meebewegen nodig is om je doel te bereiken. Tot slot, bieden wij jou een veilige omgeving om te leren, ontwikkelen en groeien. Fouten maken wordt gestimuleerd, omdat je hier het beste van leert. Wij vragen dan ook dat je openstaat voor zelfreflectie.

Dit neem je mee

 • Hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Affiniteit met en technische kennis van civiele techniek of verkeerskunde.
 • Maximaal 3 jaar werkervaring op hbo/wo werk- en denkniveau gerekend vanaf je afstudeerdatum.

Goed om te weten

 • Wij streven naar een representatieve afspiegeling van de samenleving qua achtergronden, perspectieven, (ervarings)kennis, talenten en persoonlijkheden. Heb je bijvoorbeeld een indicatie banenafspraak en zou je graag deel willen nemen aan dit traineeprogramma, maar is 36 uur werken voor jou te veel? Of twijfel je of je volledig aansluit op het profiel? Reageer ook dan op deze vacature. We gaan graag met je in gesprek om te kijken naar eventuele mogelijkheden.
 • Het is onze ambitie om de trainees blijvend aan Stadsbeheer te verbinden.

Enthousiast?

Dan zien we jouw sollicitatie uiterlijk 1 oktober tegemoet via onze sollicitatiepagina!

Vragen over het Traineeprogramma?

Neem dan contact op met Sarina Verwijmeren op 079-3469145. Beschikbaar op maandag tot en met donderdag. Afwezig van 11/9 tot en met 17/9.

Je kunt ook contact opnemen met Jeroen Blokker op 079-3468065.Beschikbaar op maandag tot en met vrijdag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

 

 

 

 

 

 • Organisatie:
  Gemeente Zoetermeer
 • Locatie:
  Zoetermeer
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Uren:
  36
 • Meer informatie:
  Solliciteren