Milieuzone Rotterdam gaat toch door

donderdag 7 juni 2018 Guus Puylaert 0 reacties 69x gelezen

Nadat de gemeente Rotterdam eerder werd teruggefloten, mag ze de ‘milieuzone’ nu toch herinvoeren, na een uitspraak van de Raad van State. Benzineauto’s van voor 1 juli 1992 en dieselauto’s van voor 2001 mogen het Rotterdamse centrum binnenkort niet meer in.

Met de uitspraak van de Raad van State kan het Rotterdamse stadsbestuur nu bepalen vanaf welke datum de milieuzone weer ingevoerd en gehandhaafd wordt. Op 11 oktober draaide de voorzieningenrechter de eerdere invoer van de Rotterdamse milieuzone nog terug, in navolging van een uitspraak van de bestuursrechter in juni. Eigenaren van de vervuilende benzineauto’s hadden een zaak tegen de gemeente aangespannen om dat verbod terug te draaien.

De bestuursrechter oordeelde dat de voordelen van het weren van deze auto's uit het centrum niet in verhouding staan tot de economische belangen van de eigenaren van die auto's. Het Rotterdamse gemeentebestuur ging tegen die uitspraak in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Die oordeelde dat het gemeentebestuur de ruimte heeft op eigen keuzes te maken bij het nemen van een verkeersbesluit en de bestuursrechter het maatschappelijk gewicht van de gemeente aan het verkeersbesluit hangt, niet ‘naar eigen inzicht’ mag beoordelen.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 

 

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Seminar Passende Parkeernormen

Geen artikelen gevonden.

Inhoud Trends 2019

  • ‘Smart mobility ís verkeersveiligheid’ Gaat het over smart mobility, dan gaat het al jarenlang over het verbeteren van de doorstroming. Dat vertelt Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL. Maar hoewel...

Inhoud Trends 2019

  • Fietsers willen veiligheid en comfort De markt vraagt in toenemende mate om veilige, comfortabele fietspaden die ook nog eens duurzaam zijn. Ook begint de inbreng van fietsers en fietsersbonden mee te tellen bij de...

Verkeerskunde is een uitgave van ANWB.
© 2019 www.verkeerskunde.nl - alle rechten voorbehouden.