Nationaal Voetgangerscongres 2022

okt13

Het Nationaal Voetgangerscongres is het enige vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Het Nationaal Voetgangerscongres stelt zich ten doel vakprofessionals met elkaar te verbinden. Samen kijken naar, praten over en werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, leefbaarheid en verblijfskwaliteiten combineren. 

Je ontmoet collega’s uit je eigen vakgebied, legt verbinding met professionals uit andere domeinen en wisselt kennis, visies en visitekaartjes uit. En gaat geïnspireerd én met concrete tips en actiepunten huiswaarts. Doe je ook mee? Dan zetten we samen een stap vooruit!

Gelukkig, Gezond
Het thema van het Nationaal Voetgangerscongres 2022 is Gelukkig, Gezond! Loop je fit en wandel je mentaal helemaal zen; lopen is onmisbaar in een evenwichtig en gezond leven én in een gezonde omgeving. Inzetten op lopen verbetert het levensgeluk van mensen aantoonbaar. Een beloopbare stad is niet alleen een gezonde en gelukkige stad, maar ook een bereikbare en inclusieve stad. Als wonen, werk en voorzieningen op loopafstand van elkaar zijn – en al wandelend ook echt goed bereikbaar zijn – dan zijn auto en bus overbodig.

Wat kun je verwachten?

  • Inspirerende keynotes
  • Een uitgebreid aanbod interessante sessies
  • Volop netwerkmogelijkheden
  • Uitreiking LoopAward

LoopAward
Na het succes van vorig jaar, reikt Platform Ruimte voor Lopen dit jaar opnieuw de LoopAward uit. Er worden, net als vorig jaar, TWEE initiatieven beloond die bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland. Een award reiken we uit aan de organisatie die het meeste heeft bijgedragen aan meer (toekomstige) ruimte voor lopen in de fysieke omgeving. De tweede award is bedoeld voor het meest aansprekende maatschappelijke initiatief dat ervoor heeft gezorgd dat (meer) mensen zijn gaan lopen.

Tijdens het Nationaal Voetgangerscongres op 13 oktober 2022 in Zwolle maken we de uiteindelijke winnaars van de LoopAward bekend. Tot en met 12 september kunnen initiatieven worden aangemeld op de website van Ruimte voor Lopen. 

Ga voor meer informatie over het congres en de LoopAward naar www.nationaalvoetgangerscongres.nl

 

Datum / tijd

13 oktober 2022
Aanvang: 09.00 uur

Locatie

near_meNieuwe Buitensociëteit Zwolle, Nederland.

Meer informatie

Naar de website