NVVK Jubileumcongres

nov9

Het NVVK Veiligheidscongres 2022 zal ruim 500 veiligheidskundigen uit Nederland bij elkaar brengen in de Veldhovense Koningshof. Dit jubileumcongres staat in het teken van het 75-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde, hét veiligheidskundige kennisnetwerk in Nederland. Twee dagen lang staat het thema ‘Veiligheidskundige, wat bezielt je?’ centraal. 

Hiermee onderstreept de NVVK eens te meer haar betekenis voor de ontwikkeling en uitwisseling van kennis over veiligheid en veiligheidskunde in zeer uiteenlopende sectoren, als bouw, industrie, zorg, transport en logistiek, en in aandachtsgebieden als externe veiligheid, sociale veiligheid en arboveiligheid. .

Beschermheer NVVK

In het programma wordt op meerdere momenten aandacht besteed aan het 75-jarig jubileum. Het meest in het oog springende onderdeel daarbij is de speciale lezing die NVVK-beschermheer Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in het plenaire ochtendprogramma van 8 november zal houden. In deze lezing staan veiligheidskunde en bezieling centraal.

Jan de Kroeslezing

Tijdens de NVVK-congressen worden tevens in het oog springende wetenschappelijke ontwikkelingen inzake veiligheidskunde toegelicht. De ieder congres terugkerende Jan de Kroeslezing voert hierin de boventoon. De NVVK is zeer verheugd dat Dr. Frans B.M. de Waal, de Nederlands/Amerikaans bioloog en primatoloog, bekend van zijn werk over het gedrag en de sociale intelligentie van apen, bereid is gevonden op 9 november de Jan de Kroes lezing van het Jubileumcongres te verzorgen. Zijn onderwerp: ‘Hoe andere primaten conflicten regelen en veiligheid creëren’.

Het congres wordt dit jaar voorgezeten door Karlijn Meinders (wetenschapsredacteur en presentator van De Techniektour bij BNR Nieuwsradio).

Programma

Tijd Programmaonderdeel
25 mei 2022 13:33 uur

Datum / tijd

9 november 2022
Aanvang: 08.00 uur

Locatie

near_me Veldhoven, Nederland.

Meer informatie

Aanmelden of meer informatie