Onbenutte fietspotentie

jun1

Meestal wordt bij fietsbeleid en/of mobiliteitsbeleid de aandacht gevestigd op groepen die al kunnen fietsen en is er te weinig perspectief voor hen die nog niet fietsen. Dat kan anders! Babet Hendriks en Angela van der Kloof weten hoe ze met deze uitdaging om moeten gaan. Besteed je lunchpauze nuttig en leer van Babet en Angela. 

Waar zit nog onbenutte fietspotentie en hoe ga je daarmee aan de slag?

In aanloop naar het Nationaal Fietscongres dat op 21 en 22 juni plaatsvindt, organiseert Acquire samen met Mobycon (partner van het congres) het lunchwebinar 'Onbenutte fietspotentie'. Het webinar is gratis te volgen en vindt plaats op 1 juni van 12.15 - 13.15 uur. 

Bij het ontwikkelen van fietsbeleid wordt meestal de aandacht gevestigd op groepen die kunnen fietsen en niet zo zeer op diegene die niet of nauwelijks gebruik maken van de fiets. In het lunchwebinar ‘Onbenutte fietspotentie’’ op donderdag 1 juni gaan Babet Hendriks en Angela van der Kloof, beide werkzaam bij adviesbureau Mobycon, vertellen hoe dat anders kan.

“Er zijn meer groepen dan uitsluitend het woon-werkverkeer die we kunnen aanmoedigen en stimuleren om meer te gaan fietsen”, begint Babet Hendriks. “Denk bijvoorbeeld aan groepen mensen die nu nog niet of weinig fietsen, omdat ze geen fiets hebben, een fiets delen met het hele gezin of nog niet kunnen fietsen.”

Welke kansen liggen er voor het oprapen? Hendriks ziet vooral mogelijkheden in samenwerking met andere domeinen zoals gezondheid, sociaal domein, armoede, kansengelijkheid. “Zij bereiken de groepen al waar onbenutte fietspotentie een rol speelt.”

Werk aan de winkel

Succesvolle voorbeelden van lokale projecten om het fietsgebruik te stimuleren zijn er, zoals programma's voor mensen met een kleine beurs om aan een (opgeknapte) fiets te komen of het Kinderfietsenplan van de ANWB, maar er is nog volop werk aan de winkel. In het webinar vertellen Babet Hendriks en Angela van der Kloof hoe zij met deze uitdaging om gaan. 

Lunch en leer!

Meld je aan →

 

Datum / tijd

1 juni 2023
Aanvang: 12.15 uur

Locatie

near_meWebinar

Meer informatie

MELD JE HIER AAN