Verbindingsdag Beter in Burgerparticipatie

jun25

De eerste Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie vindt online plaats op 25 juni 2020 van 13:30 tot 17:30 uur. Aanleiding is het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie.

 

Ben jij ook zo’n participatie-doener maar weet je soms niet hoe? Wil je je, samen met andere doeners en participatieprofessionals verbeteren als participatievakman? Doe dan en meld je aan voor de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie.

'Doe dan' programma

De Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie staat in het teken van zelf doen en zelf leren. Omdat je volgens de 70-20-10 methode toch het meest leert van het zelf te doen. Van hoe dan? Naar doe dan! Door geslaagde voorbeelden van bewonersparticipatie, kennisdeling, en leerervaringen. Ontmoet andere participatie-doeners, neem een les in de Digiklas en wissel tips uit. Ook leren hoe je een betere participatievakman wordt? Doe dan mee en meld je aan voor de Verbindingsdag.

Kennismaking en participatie-dates

We maken kennis met elkaar als participatie-doeners onder elkaar. Breid razendsnel je netwerk uit door de Networking functie in de Verbindingsdagtool. In enkele minuten maak je kennis met andere professionals en kun je je digitale visitekaartje uitwisselen. Wil je elkaar langer spreken? Dat kan prima, gedurende het hele online programma kun je elkaar uitnodigen voor een video-call.

Parallelronde

Doe een Digiklas les om beter te worden in een participatie instrument. Je krijgt duidelijke instructies hoe de tool werkt. In een kleine groep pas je het toe voor je eigen praktijkvoorbeeld en oefen je ermee. Presenteer je bewonersparticipatie project aan de andere deelnemers. Hun feedback en inbreng geven je zicht op hoe je het nog beter kan doen. Breng je  werkwijze of aanpak van bewonersparticipatie in tijdens een korte intervisie. Deelnemers helpen je door vragen te stellen en je andere gezichtspunten te laten zien. Neem deel aan de paneldiscussie rond een specifieke vraag of stelling over bewonersparticipatie en bewonersinitiatieven. Je leert echt luisteren naar de andere deelnemers en helpt actief om tot een breed gedragen resultaat te komen.

Online gastenboek

Tijdens de eerste Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie kun je in het Online Gastenboek je opmerkingen en reacties achterlaten. Want ook zo help je mee om beter te worden in bewonersparticipatie. Kom maar op met je mening over het Expertboek In 10 stappen beter in burgerparticipatie of over de Verbindingsdag zelf. Heb je nog suggesties of tips over bewonersparticipatie? Schrijf het tijdens de Verbindingsdag op in het Online Gastenboek!

In 10 stappen beter in burgerparticipatie

Op 14 mei lanceerden Nanneke van der Heijden en Mark Verhijde samen met 50 deelnemers het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie in een prachtige online sessie. Wat was dat leuk! Sindsdien hebben we al meer dan 120 boeken verkocht, evenals bijna 30 e-books. De reacties van lezers zijn erg goed: heel informatief, praktisch, je kunt er meteen mee aan het werk. Echt fijn om te horen! 

Enthousiast geworden? Meld je dan aan voor de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie op 25 juni. Deelnamekosten bedragen slechts €50,- inclusief een exemplaar van het boek (t.w.v. € 17,50. Heb je het boek al besteld, dan betaal je € 32,50. Bedragen zijn exclusief btw).

Categorie

event_note Agenda

Datum / tijd

25 juni 2020
Aanvang: 13.00 uur

Prijs

€50
near_meOnline,