Genomineerden HBO-scriptieprijs bekend

maandag 9 oktober 2023

Elke twee jaar wordt de beste HBO-scriptie op het gebied van vervoer en mobiliteit beloond met de prijs voor beste scriptie. De jury heeft de inzendingen inmiddels beoordeeld en de genomineerden zijn bekend!

De jury bestaat dit jaar uit Rob Smit, Jan Ploeger, Peter van der Mede, Bastiaan Pigge, Jacob de Vries en juryvoorzitter Hans Jeekel. De jury heeft alle vijftien inzendingen gelezen en beoordeeld. De scripties vallen op in hun degelijkheid, maar doet de oproep aan HBO-studenten én hun docenten om de praktische toepasbaarheid van scripties niet uit het oog te verliezen.

De scripties zijn beoordeeld op hun vakmanschap, op hoe aansprekend de scriptie is voor het publiek, toepasbaarheid, tijdloosheid óf juist actuele relevantie en op het gebruik van eigen bronnen.

De genomineerden zijn:

Dorien van Damme met ‘De e-step: een zegen of een vloek?’. Dorien deed onderzoek naar de verkeers(on)veiligheid van elektrische stepjes in Antwerpen. Een unieke casus, zeker in vergelijking met Nederland, want een groot verschil tussen Antwerpen en Nederlandse steden is natuurlijk de toelating van stepjes tot de openbare ruimte: in Nederland mag het niet, in België wel. Dorien is student aan hogeschool PXL in Hasselt, België. De jury noemt het gebruik van eigen bronnen en de actuele relevantie van de scriptie als pluspunten.

Gaetano Budding (Hogeschool Windesheim Almere) schreef ‘30 km/u in Amersfoort’, Een onderzoek naar de effecten van en maatregelen om Wijkontsluitingswegen met een maximumsnelheid van 50 km/u in Amersfoort af te schalen naar Gebiedsontsluitingswegen met een maximumsnelheid van 30 km/u. De jury noemt ook deze scriptie actueel en relevant, interessant en breed toepasbaar.

Bas van Horne (Buas) met 'De mobiliteitstransitie in het straatbeeld'. De jury noemt de begrijpelijkheid, gebruik van goed beeldmateriaal en de relevantie als pluspunten.

Kom ook!

Benieuwd wie de winnaar is? De winnaar maken we bekend op het précongres van het Nationaal Verkeerskundecongres!

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief