Start-up fusie voor levenslang gebruik van duurzame mobiliteit

woensdag 17 mei 2023

bron: Mobility Lab

FIGO en Flytz, twee start-ups gericht op mobiliteit, hebben de handen ineengeslagen om levenslang duurzame mobiliteit aan te bieden. De focus ligt daarbij op zowel studenten als young professionals. Flytz richt zich specifiek op de studentenmarkt en FIGO op jonge professionals bij snelgroeiende bedrijven. Door de fusie bieden zij hun klanten toegang tot de beste mobiliteitsdiensten gedurende alle belangrijke levensfasen en momenten. Het doel van de start-ups is om de mobiliteitservaring van studenten en professionals radicaal te transformeren.

Deze fusie begon op het start-up programma Mobility Lab. Beide bedrijven, met hun focus op innovatieve mobiliteitsoplossingen, ontdekten een gedeelde visie en een overlappende doelgroep. Joost Pompe, CEO van FIGO, legt uit: "Toen we elkaar vorig jaar tegenkwamen, viel het kwartje: in een samenwerking zit een versterkend netwerk-effect." Met deze fusie verwachten de bedrijven nog beter te kunnen inspelen op de behoeften van hun klanten.

FIGO voor young professionals

FIGO biedt jonge professionals bij snelgroeiende bedrijven toegang tot de beste mobiliteitsdiensten via één systeem. Het product van FIGO wordt interessant gevonden door jonge, snelgroeiende bedrijven die talent willen aantrekken en behouden. Volgens Joost Pompe willen young professionals maximale flexibiliteit. Zij willen op maandag de trein instappen en inchecken met hun digitale betaalkaart in hun mobiele wallet, op dinsdag naar een klant met een deelauto en in het weekend met de deelscooter op pad.

Flytz voor studenten

Flytz Mobility biedt flexibele mobiliteitsoplossingen aan voor studenten. Zij hebben de studentenmarkt revolutionair veranderd door studenten op jonge leeftijd kennis te laten maken met de voordelen van deelmobiliteit. Door studenten op een toegankelijke manier al kennis te laten maken met deze voordelen maken zij hier na hun studie veel vaker gebruik van. Zo worden steden aanzienlijk minder druk en dat heeft grote maatschappelijke voordelen.

Een revolutie in mobiliteit voor alle levensfasen

Met de fusie kijken FIGO en Flytz uit naar het aanbieden van een revolutie in mobiliteit voor alle levensfasen, van de campus tot de carrière. Vanaf deze zomer, net voor de start van het nieuwe collegejaar, zullen de start-ups samen verder opereren onder de naam FIGO Mobility. Het doel van deze fusie is om de mobiliteitservaring van studenten en professionals radicaal te transformeren en klanten gedurende alle belangrijke levensfasen en momenten de beste mobiliteitsdiensten aan te bieden.

Over FIGO & Flytz

FIGO, opgericht in 2019 door Basri Hoogstrate, Jurgen Buisman en Joost Pompe, biedt gebruikers via één centrale app toegang tot het openbaar vervoer, 

fiets- en autoverhuur, carpooling en andere mobiliteitsdiensten. De app integreert verschillende vervoersopties, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen plannen, boeken en betalen voor hun reizen. FIGO streeft naar duurzame en slimme mobiliteit, waarbij het gebruik van openbaar vervoer en gedeelde mobiliteit wordt gestimuleerd en bijdraagt aan een betere leefomgeving.

Flytz is een onderdeel van FIGO en richt zich specifiek op deelmobiliteit. Het bedrijf biedt elektrische deelscooters en -fietsen aan in verschillende steden in Nederland. Gebruikers kunnen de voertuigen via de FIGO-app vinden, reserveren en ontgrendelen. Flytz streeft naar een groener en efficiënter transport door middel van gedeelde mobiliteit.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief