TeamAlert wint Gouden RAI Wiel 2023 voor verkeersveiligheid jongeren

donderdag 20 april 2023

foto: RAI Vereniging

Op het jaarlijkse Mobiliteitsdiner heeft Stichting TeamAlert het Gouden RAI Wiel 2023 ontvangen. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat reikte de prijs uit aan de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren. TeamAlert zet zich al sinds 2000 in om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen en kreeg de prijs omdat het blijft werken aan dit belangrijke maatschappelijke issue.

Jongeren hebben namelijk een grotere kans op een verkeersongeval dan andere weggebruikers in Nederland. TeamAlert zet zich in om dit aantal te verminderen tot nul. Door onderzoek naar jongeren en hun risicogedrag te doen, richt de organisatie zich op vijf hoofdthema's: rijden onder invloed, afleiding in het verkeer, snelheid in het verkeer, kwetsbare verkeersdeelnemers en onervaren verkeersdeelnemers.

Impact maken

Het juryrapport prees de organisatie om haar bijzondere impact. Meer dan 7500 jongeren geven via het jongerenpanel hun mening over onderwerpen zoals het gebruik van drugs in het verkeer, social media en mental health. Daarnaast valt de creatieve en vernieuwende manier op waarop TeamAlert al meer dan 20 jaar online met hun doelgroep communiceert.

Gouden RAI Wiel

Het Gouden RAI Wiel werd in 2003 in het leven geroepen om personen of instellingen te eren en te stimuleren die zich op nationaal of internationaal niveau onderscheiden op het gebied van mobiliteit. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt door een bewindspersoon van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat tijdens het RAI Mobiliteitsdiner, een evenement waar de top van de Nederlandse mobiliteitssector bij elkaar komt om van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen in de mobiliteit.

Comité van Aanbeveling

Het Comité van Aanbeveling, bestaande uit voorzitters van diverse belangenorganisaties uit de mobiliteit, heeft het hoofdbestuur van Koninklijke RAI Vereniging geadviseerd om ‘Het Gouden RAI Wiel 2023’ toe te kennen aan Stichting TeamAlert. Naast RAI Vereniging voorzitter Frits van Bruggen hebben Ingrid Thijssen (voorzitter VNO-NCW), Elisabeth Post (bestuursvoorzitter TLN), Marga de Jager (CEO ANWB) en Han ten Broeke (bondsvoorzitter BOVAG) zitting in de jury.

Een belangrijke erkenning

Het ontvangen van het Gouden RAI Wiel 2023 is een belangrijke erkenning van de inzet van TeamAlert om de verkeersveiligheid van jongeren te verbeteren. Het is bijzonder om te zien hoe deze organisatie impact maakt op een belangrijk onderwerp als verkeersveiligheid en zich al meer dan 20 jaar inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. Het is een bevestiging van hun missie om jongeren bewuster te maken van hun verantwoordelijkheid in het verkeer en hen te stimuleren om veilige keuzes te maken.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief