1,5 miljoen euro subsidie voor in-car projecten op A67

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Brabant gaat innovatieve mobiliteitsoplossingen op de A67 stimuleren om de bereikbaarheid in de regio te verbeteren. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) stellen daarvoor 1,5 miljoen euro beschikbaar. Het SRE heeft daarom op 17 juni 2013 een subsidieregeling openge­steld.

Een soepele verkeersdoorstroming is voor Brabant van groot economisch belang. Om de bereikbaar­heid te verbeteren, zetten de samenwerkende overheden sterk in op slimme benutting van bestaande infrastructuur en innovatieve maatregelen. De nieuwe subsidieregeling richt zich op intelligente systemen en diensten die de interactie tussen personenauto´s en vrachtauto´s in het verkeer positief beïnvloeden. Projecten moeten in ieder geval worden uitgevoerd op de filegevoelige A67 (Belgische grens tot Duitse grens) en de toe- en afritten daarvan. Bedrijven en kennisinstellingen kunnen tot 4 september 2013 projectvoorstellen indienen. Deze ‘Beleidsregel 2013 Brabant In-car III’ is gepubliceerd op de website van het SRE.

  

Opschaalbare oplossingen

Tussen 2008 en 2012 vonden in Brabant ook  gesubsidieerde mobiliteitsprojecten plaats (‘Brabant in-car I en II’). Bij de eerste subsidieregeling lag de focus op het testen van nieuwe technieken in de proeftuin van Brabant. Bij Brabant in-car II stond het verbeteren van mobiliteit door in-car aangeboden informatieprikkels aan de weggebruiker centraal.

De resultaten waren dusdanig positief, dat nu een derde subsidie­regeling start. Elly Blanksma-van den Heuvel, portefeuillehouder Mobiliteit bij het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven hierover: “We willen bedrijven en kennisinstellingen de kans gegeven om hun slimme toepassingen in het living lab van de regio te ontwikkelen en testen. Nu met als doel om de problemen op de A67 op te lossen. Daarnaast willen we dat de projecten opschaalbaar zijn zodat ze ook elders kunnen worden toegepast.“

Over Beter Benutten

Beter Benutten Brabant wordt ondersteund door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Beter Benutten staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien en het reiscomfort van de reiziger verbetert. Rijk, regio en bedrijfsleven nemen samen in de drukste regio's innovatieve maatregelen die de bereikbaarheid verbeteren. Kijk voor meer informatie op platform Beter Benutten.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Een soepele verkeersdoorstroming is voor Brabant van groot economisch belang (foto: SRE)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.