3 jaar Hanzelijn: gebruik blijft stijgen

maandag 22 februari 2016
timer 2 min
Dr
Drie jaar na de opening van de Hanzelijn, neemt het gebruik van de spoorlijn nog steeds toe. Vorig jaar steeg het aantal reizigers dat op deze lijn op- of uitstapte op de stations Lelystad, Dronten, Kampen Zuid en Zwolle met 13 procent. Dit blijkt uit het derde en laatste rapport van de Hanzelijn Monitor.

De Hanzelijn Monitor is een meerjarig onderzoek van Hogeschool Windesheim naar het effect van de Hanzelijn. Uit het eindrapport blijkt dat in 2015 per dag gemiddeld ruim 17.000 personen in- of uitstapten op één van de vier Hanzelijnstations (Lelystad, Dronten, Kampen Zuid en Zwolle), een toename van 13 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Met name reizigers uit de regio zelf maken veel gebruik van de nieuwe spoorverbinding. De Hanzelijn blijkt voor veel mensen een aantrekkelijk alternatief. Met name in Dronten en Kampen Zuid laten veel reizigers de auto staan om met de trein naar het werk te gaan, zegt Friso de Vor, onderzoeker bij het lectoraat Area Development van Windesheim.

Over de Hanzelijn Monitor
In 2011 besloten de gemeenten Lelystad, Dronten, Kampen en Zwolle tot een meerjarig onderzoek naar de maatschappelijke, ruimtelijke en verkeerskundige gevolgen van de Hanzelijn, die sinds 6 december 2012 in gebruik is. Het volledige onderzoek, uitgevoerd door onderzoekers, docenten en studenten van Windesheim is te downloaden via www.windesheim.nl/hanzelijnmonitor

 
Auteur: Redactie

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.