3,5 miljoen voor Nijmeegs bedrijventerrein

maandag 5 oktober 2009
timer 2 min
Nijmegen krijgt opnieuw een bijdrage van 2,5 miljoen euro van EZ en ook nog eens 1 miljoen euro subsidie van de provincie Gelderland voor de herstructurering van bedrijventerrein Noord- en Oostkanaalhavens. Deze herstructurering maakt tevens de komst van de nieuwe stadsbrug mogelijk.
 

Het verkeer dat straks via de nieuwe stadsbrug de Waal oversteekt, komt Nijmegen binnen via het huidige bedrijventerrein Noord- en Oostkanaalhavens. In een deel van dit terrein moet het stadsbrugtracé worden ingepast. Hiervoor verhuist een aantal bedrijven naar een andere locatie in of rond Nijmegen. Als gevolg van de herstructurering komt op het bedrijventerrein een aantal opnieuw uitgeefbare kavels ter beschikking. Tegelijk richt de gemeente de openbare ruimte opnieuw in. De totale kosten van de herstructurering bedragen 40 miljoen euro.

Het gebied waar de nieuwe Stadsbrug aanlandt, krijgt als voorlopige benaming Mercuriuspark. Voor het gebied is in twee fasen subsidie aangevraagd. Begin 2007 ontving de gemeente voor de herstructurering Mercuriuspark West al een subsidie van 2,5 miljoen euro van het ministerie van Economische Zaken en een miljoen van de provincie Gelderland. Met de nieuwe subsidies van rijk en provincie kan het 3 hectare grote gebied Mercuriuspark Oost opnieuw worden ingericht.

Hengelo
Naast EZ is ook VROM subsidies aan het verlenen. Het project Hart van Zuid Hengelo krijgt 14,5 miljoen euro voor het creëren van een internationaal vestigingsmilieu voor instellingen en bedrijven. Daarvoor vindt een ingrijpende herontwikkeling van de directe stationsomgeving plaats tot Centraal Station Twente met goede verbindingen richting Duitsland. In het gebied ligt een binnenstedelijk industrieterrein van 50 hectare, die met het geld van VROM wordt opgeknapt. Ook wordt de subsidie ingezet voor het verbeteren van de bereikbaarheid en het vergroten van de leefbaarheid in het gebied.

Bron: Bedrijventerrein Nieuws

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.