40 nieuwe trams voor de Haagse regio

dinsdag 30 juni 2009
timer 2 min
He
Het Stadsgewest Haaglanden investeert de komende drie jaar 144 miljoen euro voor de aanschaf van 40 nieuwe brede trams. Dat heeft het algemeen bestuur van het Stadsgewest op 24 juni besloten. De HTM zal binnenkort de aanbesteding starten. De eerste nieuwe trams zijn in de loop van 2012 in het Haagse straatbeeld te zien.

‘Nieuw trammaterieel aanschaffen doe je niet elke dag’ aldus regiobestuurder Peter Smit . Bovenop RandstadRail en een infrastructurele investering van 200 miljoen euro uit het Regionaal Actieprogramma OV, is dit de derde impuls voor het opnebaar vervoer in de regio in korte tijd’.
De nieuwe trams zijn 2,65 meter breed en circa 32 meter lang en hebben een lage vloer, waardoor ze ook goed toegankelijk zijn voor mindervaliden en reizigers met kinderwagens. De nieuwe trams kunnen 25 procent meer reizigers vervoeren. Het ontwerp van de nieuwe trams borduurt voort op de actuele RandstadRailvoertuigen.


De aankoop van de nieuwe trams is één van de maatregelen uit het programma Netwerk RandstadRail. Dit programma omvat diverse maatregelen in de periode tot 2030 om het openbaar vervoer in de regio Haaglanden vlotter, frequenter, betrouwbaarder en aantrekkelijker te maken. Netwerk RandstadRail bouwt voort op het concept van RandstadRailm door het opwaarderen van de belangrijkste tramlijnen naar het kwaliteitsniveau van RandstadRail en het verbeteren van buslijnen via snelle en vrijliggende busbanen in de regio. Bij het gewenste kwaliteitsniveau horen ook goed ingerichte en toegankelijke haltes.

 
Auteur: Joske van Lith

Het ontwerp van 40 nieuwe Haagse trams borduurt voort op de RandstadRailvoertuigen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.